Sven Zitman tekent zijn contract dat hem voor minimaal één jaar bindt aan PEC Zwolle.
Sven Zitman tekent zijn contract dat hem voor minimaal één jaar bindt aan PEC Zwolle. (Foto: PEC Zwolle Media)

Sven Zitman tekent contract

Sport

PEC ZWOLLE - Sven Zitman (20) heeft een contract getekend bij PEC Zwolle. De middenvelder trainde al geruime tijd mee en maakte onlangs in de competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht zijn debuut. Zitman heeft zich in de voorbije periode dusdanig geprofileerd dat hij nu een contract tekent voor anderhalf seizoen met een optie voor nog een jaar.


Zitman doorliep de volledige jeugdopleiding van Feyenoord waar hij in 2011 op 9-jarige leeftijd binnenkwam. In 2020 tekende hij zijn eerste contract bij de Rotterdammers, om vervolgens voor de beloften uit te komen. Deze zomer was Zitman transfervrij en trainde hij al veelvuldig mee met het team van trainer/coach Dick Schreuder.
Zitman: “Ik ben blij dat PEC Zwolle mij de afgelopen maanden de kans heeft gegeven om me te laten zien. De spelersgroep heeft mij goed opgevangen en er is binnen de selectie een gezonde vorm van concurrentie waar iedere speler individueel alleen maar sterker van wordt. Ik ga die concurrentiestrijd ook graag aan met als doel het hier de komende jaren ook tot basisspeler te schoppen.”

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden