Thomas Smedema (CSV '28) wist tegen HTC niet te scoren.
Thomas Smedema (CSV '28) wist tegen HTC niet te scoren. Foto: Pedro Sluiter)

Thomas Smedema kan als spits van alles wat en ook weer niet

· leestijd 1 minuut Sport

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - CSV’28 is op de goede weg. De vierdeklasser uit Stadshagen staat inmiddels derde, heeft de meeste goals voor en blies zaterdag in de zoveelste Zwolse derby in die klasse, HTC met 5-0 van het veld. Een van de nieuwelingen in de selectie is de Twentenaar Thomas Smedema.” Volgens mij kan de wijk Stadshagen wel een sportief succesje gebruiken.”

Jullie versloegen HTC, je hebt nu drie doelpunten gemaakt, maar je scoorde zaterdag niet. Hoe kijk je terug op die wedstrijd?

“Nou, ik had wel moeten scoren, want ik had de bevrijdende 2-0 op de schoen, maar helaas. Tegen HTC waren we er echt op gebrand en toonden we vechtlust. Daardoor hebben we ook gewonnen.”

Je hebt jarenlang bij Vroomshoopse Boys gespeeld, nu een tweedeklasser. Hoe ben je zo op sportpark De Verbinding beland?

“Ik ben de laatste jaren een paar keer verhuisd en heb het voetbal op een behoorlijk laag pitje gezet. Na drie jaar niet gevoetbald te hebben en toen ik samen met mijn vrouw en zoontje in Zwolle kwam wonen, dacht ik van ik wil hier mensen leren kennen en lekker weer gaan voetballen. Altijd handig als die kleine straks op voetbal gaat of zwemles. Ook is het maar vijf minuutjes fietsen en bovendien spraken de ambities van CSV mij aan.”

CSV’28 hoort niet in de vierde klasse thuis toch?

“Ik denk dat de wijk Stadshagen wel een sportief succesje kan gebruiken. De ambitie is om kampioen te worden. Dat leeft echt wel in de groep. Alleen wij hebben het lastig tegen ploegen met minder voetballend vermogen. Zo kwamen we 3-0 achter tegen Kampen, toen dacht ik wel even van ‘wat is dit?’ Dat mag dus niet meer voorkomen.”

Wat ben je eigenlijk voor type aanvaller?

“Het klinkt gek, maar dat vind ik een lastige vraag. Ik ben wel kopsterk, heb loopvermogen en moet het ook wel hebben van de actie. Eerst was ik een echte centrumspits, nu sta ik ook wel eens links- of rechtsbuiten. Even denken hoor. Ik kan van alles wat en ook weer niet, ha, ha.”

Je bent 27 jaar, ervaren, wordt er van jou nog iets extra’s verwacht?

“We hebben een team met veel jonkies, ik ben een van de ouderen, Soms moeten we wat volwassener worden. Dus als het met onze voetballende kwaliteiten niet lukt, dan moet het maar op karakter.”

Ik kan mij voorstellen dat je de Salverda Topscorers Trofee niet kent...

“Jawel hoor, ik mag graag de krant lezen en keek vorig jaar al steeds op de achterpagina of iemand van CSV hoog op de ranglijst stond. Ik zou graag een gooi willen doen om die trofee te winnen hoor. Zo’n prijs is toch een mooie eer?”

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden