Be Quick'28 aanvalster Yvette van Daelen zoekt het voorwaarts.
Be Quick'28 aanvalster Yvette van Daelen zoekt het voorwaarts. Foto: Hans Smit

Yvette van Daelen moet nog even op gang komen

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - Het afgelopen weekend was er geen competitieprogramma, dus geen nieuw klassement van de Salverda Topscorers Trofee . Een mooi moment om de winnares van vorig seizoen aan het woord te laten. Be Quick’28 spits Yvette van Daelen, ook nog eens werkzaam bij Salverda Bouw als woonconsulente, scoorde toen 17 keer. Hoe vergaat het de 27-jarige aanvalster tot nu toe?

Zaterdag versloegen jullie Eindhoven voor de beker. Een stuntje toch?

“Ja, best wel. Het was echt een goede wedstrijd, vooral van onze kant. Ze zitten bij ons in de competitie en hebben alle wedstrijden nog gewonnen. Zij kregen voor rust de betere kansen, wij erna en omdat wij ze het beste benut hebben, hebben we die wedstrijd gewonnen.”

Be Quick’28 doet het ook goed in de topklassecompetitie. Jullie staan derde, maar hebben maar vijf keer gescoord. Hoe kan dat?

“Tja, dat is wel een beetje typisch Be Quick moet ik zeggen. We hebben tweemaal met 1-0 en een keertje met 3-2 gewonnen. Allemaal nipt, maar het levert wel steeds drie punten op.”

En hoe kijk je naar je eigen prestaties?

“Ik heb nog niet gescoord in deze competitie, maar ik weet inmiddels van mezelf dat ik eerst op gang moet komen. Dat is elk jaar zo. Vorig jaar had ik weinig concurrentie en bleef ik staan. Nu is Pien Hindriksen erbij gekomen van PEC Zwolle. Ook een spits, maar een heel ander type. Dat houdt in dat ik nog weleens gewisseld word. Zaterdag was dat al na 55 minuten spelen, dan kom ik er toch minder lekker in zeg maar. Maar ik weet ook dat het allemaal goedkomt.”

Wat ben jij eigenlijk voor spits?

“Je kunt mij in de voeten, maar ook diep sturen. Ik ben wel een echte teamspeler, dat betekent dat ik niet snel de individuele actie maak, dat is weer meer hoe Pien is als spits.” 

Je bent 27 jaar, met die leeftijd en ervaring had je prima nog bij PEC kunnen spelen toch. Hoe zie je dat zelf?

“Ha, ha, nee dat is een gesloten boek. Ik heb jarenlang alles gegeven voor het voetbal, maar er zijn ook andere dingen belagrijk. Ik heb een ontzettend leuke baan, die ik niet zou kunnen hebben als ik bij PEC zou spelen. Bovendien heb ik het prima naar mijn zin bij Be Quick’28.”

Vorig seizoen won je het klassement. Wat betekende dat voor jou?

“Best veel eigenlijk. Het winnen van de trofee gaf mij veel zelfvertrouwen. En ik zie ‘m iedere dag, want hij staat bij mij thuis op de schouw.”

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16