WVF'er Dean Vreugdenhil in actie op de rechterflank. tegen ZAC.
WVF'er Dean Vreugdenhil in actie op de rechterflank. tegen ZAC. Foto: Pedro Sluiter

Dean Vreugdenhil wil hogerop en dat kan ook best met WVF

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL – Dean Vreugdenhil is aanvaller bij WVF en heeft er al drie competitiegoals in liggen. In het laatste bekerduel tegen BAS (0-3 winst), scoorde hij ook nog met een puike vrijebal in de kruising. Kortom, het gaat goed met de 18-jarige Zwollenaar in het eerste elftal van de Westenholtenaren. “Ik hoop dat ik minimaal vijftien goals maak.”

Zaterdag wonnen jullie de derby tegen ZAC met 3-1. Hoe kijk je erop terug?

“Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, vooral voor rust. We zaten er redelijk kort op, kwam voor en hadden tot de gelijkmaker van ZAC wel de controle. Daarna waren we weer scherp. Ik had nog wel willen en kunnen scoren. Uiteindelijk gaf ik een assist waar de 3-1 uit viel.”

Zaterdag spelen jullie uit tegen IJVV. Wat is het tot nu toe voor een seizoen voor WVF? 

“Het gaat best wel goed. We hebben nu twee keer gewonnen, tweemaal gelijkgespeeld en een keer verloren. Tegen VSCO’61 speelden we gelijk, toen hadden we drie punten moeten pakken. En met Unicum en Batavia hebben we de twee moeilijkste tegenstanders al gehad.”

En hoe kijk je na vijf competitieduels naar je eigen prestaties?

“Zelf heb ik nu drie goals gescoord. Dat verwacht de trainer ook van mij. In de bal komen, diepgaan en acties maken. En scoren natuurlijk. Vorig seizoen maakte ik er elf, nu wil ik minimaal op vijftien uitkomen.”

Je bent topscorer van WVF, wat ben je eigenlijk voor een aanvaller?

“Ik ben een technische voetballer, kan wel een mannetje uitspelen en ben goed in de combinatie. Verder moet ik het hebben van mijn snelheid en creativiteit.”
“Wat er beter kan? Mijn rechterbeen en ik moet wat meer ervaring opdoen. Meestal ben ik rechtsbuiten, zodat ik met mijn linkerbeen en acties naar binnen kan snijden. Af en toe sta ik op tien, maar ik kan ook aan de linkerkant spelen. Eigenlijk heb ik niet een echte voorkeur.”

Ben je eigenlijk een echte WVF’er?

“Nee niet echt. Ik ben geboren in Duitsland en heb tot mijn twaalfde gevoetbald bij FC Wegberg-Beeck, een club in de buurt van Keulen. We zijn daarna verhuisd naar Zwolle en toen ben ik bij WVF terechtgekomen.”
“Mijn doel is dat ik het liefst zo snel mogelijk hogerop wil en de stap omhoog kan maken, juist omdat ik nu nog zo jong ben. Op die manier kan ik nog veel leren en meer ervaring opdoen. Dat hogerop kan eerst ook wel bij WVF hoor.”

Wat weet je over de Salverda Topscorers Trofee?

“Die ken ik zeker. Ik volgde het klassement altijd al wel en nu ook omdat ik erin sta. Het lijkt mij in ieder geval een mooie prijs om te winnen.”

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11