Mike van Eekeren
Mike van Eekeren Foto: Henry Dijkman

Berkum naar vv-HEDW

Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag in Amsterdam uit bij WV-HEDW en moet daar, na het verlies van vorige week, trachten de weg naar boven in te slaan. Dat zal niet meevallen tegen een opponent die eerder in Zwolle veel te sterk was (0-3) én tot het uiterste getergd zal zijn door de frustrerende staddsderbynederlaag die WV afgelopen zaterdag te slikken kreeg toen het met 3-2 verloor van Swift.

“Elke wedstrijd is nu een finale voor ons, we móeten gewoon punten pakken”, vindt Berkum-middenvelder Mike van Ekeren. “We spelen vaak wel goed, maar dat moeten we nu eens 90 minuten volhouden en niet maar 45 of 60. Dat we vorige week hebben verloren motiveert ons alleen maar om het nu wél beter te doen.”

Aftroeven
Berkum speelde na de winterstop enkele prima duels, waarbij vooral de 1-2 winst bij de thuis nog ongeslagen koploper Eemdijk de aandacht trok. Vorige week bleven de Zwollenaren echter weer met lege handen staan en dat nog wel tegen directe concurrent SDV Barneveld. Berkum liet zich vooral in het eerste halfuur aftroeven en mocht niet klagen dat de schade toen tot een 0-1 achterstand beperkt bleef. Na rust kwam de thuisploeg, met de wind mee, heel wat beter uit de verf maar nadat Ivar Nijboer voor 1-1 had gezorgd ging het opnieuw mis. Uit een afstandsschot kwam SDVB op 1-2 en die voorsprong gaven de Veluwenaren niet meer uit handen.

WV-HEDW is terug te vinden op de negende plaats in de 4e Divisie B. In de veilige middenmoot dus, maar de aansluiting bij de top lijken de Amsterdammers toch kwijt te zijn. Berkum staat op de 12e plek, nog maar nét boven de nacompetitieplaatsen, en weet dus wat het te doen staat: drie punten mee naar huis nemen. Het duel tussen WV-HEDW en Berkum op Sportpark Middenmeer in Amsterdam begint om 14.30 uur.

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 17 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.