Robert Talens
Robert Talens (Foto: Henry Dijkman)

Berkum ontvangt ‘reuzendoder’ HZVV

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL -  Berkum speelt zaterdag om 14.45 uur thuis tegen HZVV, dat vorige week voor sensatie zorgde door, al de nummer laatst van de ranglijst in de 4e Divisie B, koploper Swift onderuit te halen (3-2). Berkum zal de mouwen dus flink op moeten stropen tegen een ploeg die er weer alle vertrouwen in heeft.

“HZVV heeft een jonge ploeg, maar ook met een paar ervaren krachten. Ze staan nu nog te laag maar met hun kwaliteiten gaan ze nog wel klimmen”, verwacht Berkum-verdediger Robert Talens. “Wij hadden vorige week meer verdiend, maar we laten zien dat we steeds beter op elkaar ingespeeld raken. We krijgen dus nu ook absoluut weer kansen, we moeten zo snel mogelijk weg van de plaats waar we nu staan.”

Kink in de kabel
Berkum leek afgelopen maand, na een teleurstellende start, op de weg terug door winst tegen Olde Veste (1-2) en Flevo Boys (1-0). Vorige week kwam er echter een vervelende kink in de Zwolse kabel toen de equipe van trainer Arno Hoekstra met 1-0 verloor bij DHSC, één van de topploegen van dit seizoen in de 4e Divisie B. Berkum had het aanvankelijk moeilijk met de zeer aanvallend ingestelde thuisploeg, maar kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. In de tweede helft profiteerde DHSC echter van een slordigheid in de Berkum-defensie en dat bleek genoeg voor de drie punten. De Zwollenaren hadden opnieuw te veel moeite met scoren, al vonden ze dat Berkum zeker één penalty was onthouden.

Twee keer gelijk
Berkum en HZVV houden elkaar dit seizoen nu toe redelijk bij. Na de winst van vorige week verliet HZVV de laatste plaats en de Drenten staan nu op de 13e plek, op de voet gevolgd door Berkum dat één punt minder heeft. Het is er beide ploegen natuurlijk veel aan gelegen de aansluiting met de middenmoot te pakken, waarbij Berkum gewaarschuwd is dat HZVV vorige week heel wat motivatie heeft getankt door het laten struikelen van de koploper.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11