Stefan Kramer blijft aan de bal tegen WVF.
Stefan Kramer blijft aan de bal tegen WVF. Foto: Hans Smit

Poldervogel Stefan Kramer verlaat ZAC nest voor Creil-Bant

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ondanks een goed begin van de competitie, is het nog niet het seizoen van tweedeklasser ZAC . Zaterdag ging de derby tegen WVF met 1-2 verloren. Onnodig, vond spits Stefan Kramer (30), die ook deze keer weinig speeltijd kreeg. “De trainer maakt andere keuzes, maar ik vind het best wel vreemd dat ik niet veel speel.”

(door Erik Riemens)

Hoe kijk je terug op de wedstrijd?

“Ik heb maar tien minuutjes meegedaan, toen ik er net instond kregen we de 1-2 tegen. Na rust ging het wel veel beter dan in de eerste helft. Ik vond ons toen heer en meester, alleen had ik verwacht dat we wat meer hoog druk zouden zetten en vaker de tweede bal zouden winnen. Toch hebben we best wel opgelegde kansen gehad. Uiteindelijk moet je hopen dat de bal een keer goed valt, maar dat gebeurde niet. Al met al was het een zure nederlaag, onnodig ook, want we hadden kunnen winnen.”

Inmiddels staan jullie negende en dat met die versterkte degradatie...

“Terwijl we wel aardig aan de competitie zijn begonnen. Alleen loopt het op de een of andere manier nu niet. Hoe dat komt? De trainer wisselt veel, waardoor er niet echt vaste patronen zijn. Voetballen kunnen we wel, dat laten we op de training wel zien. Maar gelukkig hebben we het nog allemaal in eigen hand, zaterdag spelen we tegen VSCO’61 die net onder ons staan.”

Vorig seizoen scoorde je elf keer. nu heb je één kruisje achter je naam. Hoe kan dat?

“In de eerste seizoenshelft speelde ik nog regelmatig, nu dus niet veel. Dan wordt het ook moeilijk om te scoren. Het heeft denk ik ook met vertrouwen te maken. Ik ben een sterke, meevoetballende spits die anderen kan bedienen. Met Stan Wissink die beweeglijker is, zou ik volgens mij goed kunnen samenspelen. Eerlijk gezegd vind ik het best wel vreemd dat ik op dit moment niet veel speel, maar de trainer maakt nu eenmaal andere keuzes.”

Jij hebt ook een keuze gemaakt. Je keert komend seizoen terug in de polder. Waarom is dat?

“Ik woon in Zwolle. In verband met mijn privésituatie keer ik terug en ga ik voor Creil-Bant voetballen. Eerder speelde ik bij Bant en Kraggenburg. Henk Sleurink mijn oud-trainer en traint komend seizoen Creil-Bant. Het is een jonge ploeg met veel gezelligheid, ik ben wat ouder en hoop met mijn ervaring het team te helpen om op een hoger niveau te komen. Het is een mooi moment om daar straks te gaan spelen, want heen en weer rijden zag ik niet zitten.”

Hoe bekend ben je met de Salverda Topscorers Trofee?

“Vorig jaar volgde ik het wel, omdat ik er toen ook instond. Ik vind het in ieder geval een erg leuk initiatief. En verder wil ik ZAC graag nog bedanken voor de mooie tijd.”

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43