Lars Miedema in actie voor Berkum: "Ik hoop dit seizoen uit te komen op minimaal acht goals."
Lars Miedema in actie voor Berkum: "Ik hoop dit seizoen uit te komen op minimaal acht goals." Foto: Pedro Sluiter

Lars Miedema gaat bij Berkum voor voetbalplezier

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - “Ik denk dat ik het op het juiste moment ben weggegaan bij DVS. Zowel voor mezelf en ook voor de club.” Lars Miedema (22) is de nieuwe spits van Berkum en maakte onlangs per direct de overstap van DVS’33 naar Berkum, waar hij voor 1,5 jaar tekende. “Ik hoop hier meer rust te vinden, meer te genieten én meer te spelen.”

(door Erik Riemens)

Het verhaal van Miedema - inderdaad het broertje van Oranje ster en Arsenal aanvalster Vivianne - is zeker geen klaagzang. Er was simpelweg geen doeltreffende match tussen DVS’33 en de spits. “Ik woon in Hoogeveen en Ermelo is een uur rijden. Verder werk ik in Genemuiden en dat is ook niet in de buurt. Ik stond drie keer in de basis, dan speelde ik weer niet, of maar tien minuutjes. Ook kwam er een andere trainer. Er was veel onzekerheid bij de club.”
“Het was een optelsom en mentaal zwaar om steeds die kant op te gaan. Dat heb ik vervolgens ook aangegeven bij de club. Dit was voor mij niet goed. Als voetballer niet, privé niet en ook niet voor DVS. Qua statistieken heb ik het niet eens zo slecht gedaan met twee goals in zes wedstrijden, maar ik denk dat ik op het juiste moment ben weggegaan.”

Teamuitje

Dat Miedema nu bij Berkum speelt en zaterdag zijn debuut maakte, notabene tegen zijn oude club Genemuiden, kwam min of meer toevallig tot stand. In de zoektocht naar nieuwe aanvallende impulsen, belde Berkum aan bij DVS’33. En zo kwam de overstap van de Hoogevener tot stand.
“Ik was al wel bekend met Berkum. Door mijn tijd in de jeugd bij PEC Zwolle, ik heb op Landstede op school gezeten en ken een aantal jongens van het team. Afgelopen weekend hadden we een teamuitje. Een mooi moment om de rest ook goed te leren kennen. Vierde divisie is een prima niveau en spelen bij Berkum is voor mij ook veel gemakkelijker te combineren met mijn werk en privétijd. Het is in eerste instantie een keuze voor mezelf. Ik hoop hier meer rust te vinden, meer te genieten én meer te spelen. Daarom heb ik ook voor 1,5 jaar getekend. Dat geeft mij zekerheid en duidelijkheid.”

Klotentijd

Miedema begon als klein jochie bij HZVV en De Weide in Hoogeveen en kwam op de radar van Heerenveen. Toen hij twaalf jaar was scoutte PEC Zwolle hem. Hij doorliep de jeugdopleiding tot en met de O19, maar tot een debuut in het eerste elftal kwam het niet. In 2019 tekende hij een contract bij FC Den Bosch, waar hij in totaal dertien wedstrijden speelde. Begin 2021 verkaste hij naar Spanje naar Vélez CF, dat in de derde divisie speelde. “Ik kwam daar net voor de corona. Dat was een klotentijd en hoe anders had het kunnen zijn als alles toen normaal geweest was? Ik had nu ook wel naar het buitenland gekund, maar ik ben gewoon graag thuis bij mijn vrienden, familie en vriendin. Of de deur dicht is naar het betaald voetbal? Ik ben vooral trots dat ik het gehaald heb. Volgende maand word ik 23 jaar. Nu wil ik mijzelf verder ontwikkelen op mijn werk, is het tijd voor andere dingen én om voor mezelf te kiezen.”