Pien Hindriksen haalt uit tegen Oranje Nassau. Op de achtergrond Maud Asbroek, die de enige treffer maakte.
Pien Hindriksen haalt uit tegen Oranje Nassau. Op de achtergrond Maud Asbroek, die de enige treffer maakte. Foto: Jan Burgman

Spits Pien Hindriksen vindt goals maken wel leuk

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - De komende twee weken is er geen Salverda Topscorers Trofee klassement, vanwege een beperkt voetbalprogramma. De bijbehorende interviews gaan wel gewoon door. Deze keer Pien Hindriksen (22), een van de spitsen van Be Quick’28, dat zaterdag wel competitie speelde.

door Erik Riemens

Jullie verloren thuis met 1-3 van Oranje Nassau. Een ploeg die onderin staat in de Topklasse. Hoe kijk je terug op dat duel?

“We hebben genoeg arbeid geleverd en ook wel kansen gecreëerd, maar we waren te slordig in de eindfase. Oranje Nassau was ook veel feller in duels. We hebben te weinig gebracht.”

Julie verslaan koploper Eindhoven in de competitie en in de beker, maar verliezen met 3-5 van ACV, na een 3-1 voorsprong. Het is nog niet echt jullie seizoen toch?

“Het is nogal wisselvallig. We beginnen de wedstrijd wel vaak goed. Ik denk dat het ook te maken heeft met de krappe selectie. We hebben sowieso geen hele grote spelersgroep en nu zijn er ook nog veel blessures. We staan zesde, ik vind het lastig aan te geven, maar ik denk dat we met zijn allen wel hadden verwacht dat we iets hoger zouden staan.”

Je bent nieuw bij Be Quick’28, daarvoor speelde je bij PEC Zwolle. Je debuteerde in 2018 thuis tegen Ajax. Waarom stopte het profavontuur?

“Ik begon bij TVC’28 in Tubbergen en kwam via een traject bij de KNVB en FC Twente bij PEC Onder 16 terecht. Vervolgens ging ik door naar Jong PEC Zwolle. Daar liep ik een kruisbandblessure op. Eenmaal hersteld tekende ik een contract van een jaar. Alleen ik ging van blessure naar blessure en dat deed ook wat met mijn plezier.”
“Ik trainde veel, maar speelde weinig. Ik ben toch meer van het wedstrijden spelen. Dus toen hield het op een gegeven moment op. Dat vond ik best wel jammer en kostte ook wel even tijd om dat te accepteren.”

Je hebt nu zes keer gescoord en staat daarmee in het Salverda Topscorers Trofee klassement. Nog een persoonlijke doelstelling?

“Ik volg het klassement wel, maar ik ben niet bezig met hoeveel goals ik wil maken. Scoren is leuk hoor, maar plezier en dat ik bij Be Quick een bijdrage kan leveren aan het team, vind ik belangrijker.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.