Ivar Nijboer.
Ivar Nijboer. Foto: Henry Dijkman

Berkum naar onbekend maar sterk DHSC

Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit bij DHSC in Utrecht, een tegenstander die voor de Zwollenaren nieuw is maar die tot nu toe sterk voor de dag komt in de 4e Divisie B.

“We zijn gewaarschuwd, ze hebben goede resultaten neergezet”, ziet Berkum-aanvaller Ivar Nijboer. “Aanvallend zijn ze sterk, daar zijn ze dodelijk in. Maar wij hebben de weg omhoog weer ingezet, en dat mocht ook wel. Drie keer achter elkaar gewonnen, dat geeft een goed gevoel en die ‘winning streak’ moeten we volhouden.”

Mikken op promotie
DHSC, waar ex-international Wesley Sneijder achter de schermen een belangrijke rol speelt, eindigde vorig seizoen als elfde in de Hoofdklasse A. Daarna werd het team, dat de fysieke confrontatie niet schuwt, overgeheveld naar de 4e Divisie B waar ze het prima doen. 

Weg omhoog
Berkum heeft zich, na een zwakke start van het seizoen, de laatste weken behoorlijk opgericht. In de laatste twee competitieduels won de ploeg van trainer Arno Hoekstra met 1-2 bij Olde Veste en met 1-0 van Flevo Boys, waarmee de Zwollenaren eindelijk de weg omhoog vonden en de frustrerende laatste plaats op de ranglijst verlieten. Afgelopen zaterdag won Berkum thuis in het toernooi om de Districtsbeker Oost met 3-1 van eersteklasser Nunspeet, al kostte dat wél de nodige moeite.

Berkum wil de goede lijn van de laatste weken natuurlijk doortrekken en zo aansluiting krijgen bij de middenmoot van de 4e Divisie B. DHSC heeft zijn zinnen echter gezet op de eerste periodetitel en zal dus een uiterst lastige tegenstander zijn. De wedstrijd DHSC-Berkum op het ‘Sportpark Wesley Sneijder’, aan de Thorbeckelaan 16 in Utrecht begint zaterdag al om 14.00 uur. 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.