Mike van Eekeren
Mike van Eekeren Foto: Henry Dijkman

Berkum gaat voor periode tegen Ajax

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL -  Berkum speelt zaterdag thuis tegen de Ajax-amateurs en heeft dan nog kans om de derde periodetitel in de 4e Divisie B te pakken. Daarvoor moeten de Zwollenaren wél winnen en zal ook concurrent Swift bij AZSV punten moeten verspelen.

“Ajax heeft een goed voetballende ploeg, maar wij zullen gewoon moeten winnen en hopen dat Swift punten laat liggen”, weet Berkum-middenvelder Mike van Ekeren. “Er zit veel vertrouwen in de ploeg, ook omdat we vorige week bij Swift goed speelden. Ik ben zelf tevreden over mijn eerste seizoen bij Berkum en de winst in de beker, maar het zou nóg mooier zijn als daar nog een periodekampioenschap bij komt.”

Ajax staat nu zevende en heeft al een poos geen uitzicht meer de prijzen. Vol gas Berkum speelde in december met 2-2 gelijk bij Ajax. Die stand was al bij rust bereikt, nadat Kaj de Jong twee keer voor Ajax scoorde en Chris van der Meulen en Martijn Brakke voor de Berkum-goals zorgden. 

Vol gas

Na de winterstop harkte Berkum nog een poos moeizaam puntjes bij elkaar, maar vanaf begin maart gaf de ploeg van trainer Arno Hoekstra ineens vol gas. Door een fraaie inhaalrace, met vijf keer winst op rij, speelden de Zwollenaren zich veilig. Bovendien werd op Hemelvaartsdag een voor de club historische prijs binnen gehaald doordat Berkum de Districtsbeker Oost won.

De inmiddels veilige positie op de ranglijst en de focus op de beker zorgden er misschien voor dat Berkum de laatste weken in de competitie wat gas terug nam. Bij DETO werd in blessuretijd met 2-1 verloren en tegen CSV Apeldoorn (0-0) en Swift (1-1) bleef het bij remises. Bij Swift speelde Berkum vooral in het eerste halfuur prima en Brakke zette zijn ploeg toen ook op voorsprong. Swift kwam nog vóór rust terug, maar zag in de tweede helft geen kans om het Berkum nog echt lastig te maken.

De wedstrijd Berkum-Ajax op Sportpark De Vegtlust begint, anders dan bij Berkum gebruikelijk, om 14.30 uur.