Zico Bouwmeester sluit meteen aan bij het trainingskamp van PEC Zwolle.
Zico Bouwmeester sluit meteen aan bij het trainingskamp van PEC Zwolle. Foto: PEC Zwolle Media

AZ-talent Zico Buurmeester naar PEC Zwolle

Sport

PEC Zwolle - Zico Buurmeester maakt de overstap van AZ naar PEC Zwolle. De middenvelder komt per direct over en sluit direct aan bij het trainingskamp van de Zwollenaren. De 21-jarige speler verlengde afgelopen maandag zijn contract in Alkmaar tot medio 2026.

Buurmeester kwam voornamelijk uit voor Jong AZ (81 wedstrijden, 12 goals en 6 assists) maar speelde ook al negen wedstrijden in het eerste elftal van de Alkmaarders, waarin hij eenmaal doel trof.

Zico Buurmeester: “Minuten maken in de Eredivisie is wat ik wil. PEC Zwolle dient als ideale tussenstap voor mij op dit moment. Ik heb goede verhalen gehoord over de club en de manier van spelen. Bovendien heb ik dat vorig seizoen ook zelf ervaren toen ik tegen Zwolle speelde. Ik ben fit en klaar om er gelijk te staan. Daarom kijk ik enorm uit naar het komende jaar.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: “”Zico is een centrale middenvelder die goed in onze plannen past. Het is voor ons prachtig dat we hem een seizoen lang kunnen huren van AZ, aangezien hij heeft laten zien klaar te zijn voor een volgende stap. Zico is dan ook een welkome versterking en kan komend jaar bij ons zichzelf verder ontwikkelen.”

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14