Eliano Reijnders in actie tegen Westerlo.
Eliano Reijnders in actie tegen Westerlo. Foto: Pedro Sluiter

Puzzelen is nog husselen bij PEC Zwolle, ook na 3-1 winst op KVC Westerlo

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - Een 3-1 zege in de voorbereiding op een Belgische eersteklasser, wat zegt dat? Dat is moeilijk aan te geven, maar de overwinning van PEC Zwolle op KVC Westerlo was dinsdagavond meer dan alleen goed voor de moraal. Zo werd in ieder geval duidelijk dat PEC-trainer Johnny Jansen met vier man achterop gaat spelen en met één aanvaller in de frontlinie. “We hebben goede dingen laten zien, zoals de manier van drukzetten”, aldus Eliano Reijnders.

(door Erik Riemens)

PEC begon het duel in Wijthmen tegen de Belgische nummer zeven van vorig seizoen met Kenneth Vermeer in de goal, die later geblesseerd uitviel en werd vervangen door Duke Verduin. Damian van der Haar stond aan de linkerkant en scoorde in de tweede helft de gelijkmaker, nadat Westerlo na rust door Griffin Yow op een 0-1 voorsprong was gekomen. Met dank aan Bram van Polen, die de bal zomaar cadeau deed.

Buiten de boot

Van Polen blijft een van de centrale verdedigers, wat betekent dat Bart van Hintum weleens buiten de boot kan vallen, ook omdat Lennart Czyborra aangetrokken is. Verder kan Jansen achterin nog kiezen uit Sam Kersten en Anouar el Azzouzi. Ook is Daijiro Chirino naast rechtsback kandidaat voor een middenpositie, want PEC beschikt ook nog over Louis Görlich, die als rechtervleugelverdediger dinsdag de 2-1 maakte. De 3-1 was een prima doelpunt van Tolis Vellios, hij kopte afgemeten raak uit een voorzet van een andere linksback Victor Dedes. En dan heeft PEC Zwolle ook nog de linkspoten Hakon Gangstad en Jordy Tutuarima onder contract staan.
Achterin lijken de kaarten dus wel zo’n beetje geschud, voorin wordt Lennart Thy of Vellios de diepste en enige spits. Op het middenveld is het husselen in volle gang. PEC wisselde in de rust alleen Ryan Thomas in voor Nick Fichtinger, die overigens goed inviel. Na een uur kwamen er negen nieuwe spelers het veld in. Hoe die posities met welke poppetjes in worden gevuld, daar was ook dinsdag eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen.

Speler van jaar

Een van die middenvelders is Eliano Reijnders, terug van weggeweest. In dit geval van Jong FC Utrecht, waar hij werd verkozen tot speler van het jaar. “Ik kijk zeker positief terug op die periode, omdat ik elke wedstrijd speelde en veel geleerd heb. Een maand of twee voor het einde van het seizoen hoorde ik dat Utrecht toch niet met mij doorwilde en dat ik bij PEC een kans zou krijgen. Met die gedachte ben ik hier gekomen en daar ga ik nu vol voor. Wat het extra mooi maakte, was toen duidelijk werd dat PEC de eredivisie inging.”

Rechtsbuiten

Reijnders speelde een uur tegen Westerlo, vrijdagmiddag wacht alweer Sparta Rotterdam. “Zelf heb ik het er nog niet echt met de trainer over gehad, maar ik denk dat ik mij moet focussen op de positie aan de buitenkant, dus rechts- of heel misschien wel linksbuiten. Ik heb bij PEC op meerdere plekken gespeeld, waaronder wingback, maar vooral als rechtsbuiten kan ik mij wel laten zien”, aldus de 22-jarige Zwollenaar, die in tevredenheid de balans opmaakte na ruim twee weken voorbereiding. “Het bevalt mij goed en ik voel mij fit.”