Vince van den Akker
Vince van den Akker Foto: Henry Dijkman

Berkum ontvangt opgeveerd Longa ‘30

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen Longa ’30, een nog onbekende tegenstander die het seizoen stroef startte, maar vorige week is opgeveerd. Berkum liet in de vorige competitieronde een slechte eerste helft volgen door een goed tweede bedrijf, maar zal nu dus ook tegen de gemotiveerde bezoekers op haar tellen moeten passen.

“Wij kennen Longa niet en zelf heb ik er nog nooit tegen gespeeld, maar in principe moeten we elke thuiswedstrijd winnen”, vindt Berkum-aanvaller Vince van den Anker. “We hebben bij Buitenpost een prima punt meegenomen en dat geeft vertrouwen.”

Longa verloor thuis werd met 2-1 van TVC ’28, waarna een 1-0 nederlaag bij Be Quick 1887 volgde. Vorige week herstelde de ploeg uit Lichtenvoorde zich echter prima door DETO met 1-0 te kloppen. Berkum speelde vorige week met 1-1 bij Buitenpost. Berkum verloor vorig seizoen twee keer van die ‘Angstgegner’ en pakte daar ook daarvóór maar weinig punten. Afgelopen zaterdag leek die kwalijke traditie in de eerste helft te worden voortgezet.

Onder druk

Buitenpost deelde de lakens uit en Berkum kreeg er geen grip op. Toen het uit een penalty snel 1-0 werd leek een nieuwe deceptie in de maak, maar de Zwollenaren hielden de schade beperkt. In het tweede bedrijf liet Berkum zich van een heel andere kant zien en werd juist de thuisclub onder druk gezet. Het duurde echter tot de 78e minuut voor Berkum via Nick Kleen op 1-1 kwam, waarna beide clubs goede kansen kregen om de winst naar zich toe te trekken.

Berkum staat nu op de zevende plaats in de 4e Divisie D, met vier punten uit drie duels. Longa ’30 is door de winst van vorige week opgerukt naar de 12e plaats, met slechts één punt minder dan Berkum. Beide clubs kunnen zaterdag dus goede zaken doen. De wedstrijd Berkum-Longa ’30 op Sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.45 uur.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14