Lars van Gerner
Lars van Gerner Foto: Henry Dijkman

Berkum ontvangt opgeleefd Olde Veste

· leestijd 1 minuut Sport

“Er staat veel op het spel, het wordt erop of eronder en dat geldt voor allebei”, beseft Berkum-middenvelder Lars van Gerner. “Maar wij hebben de laatste tijd goed gevoetbald, aardig wat punten gepakt en we zijn ook door in de beker. We hebben er groot vertrouwen in dat het onze kant op valt!”

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen d’Olde Veste ’54, dat het lang bijzonder moeilijk had in de 4e Divisie B maar de laatste weken bijna gereanimeerd lijkt. De ploeg uit Steenwijk staat na een opmerkelijke opmars nog maar één plek onder Berkum, dus de winnaar van deze streekderby kan prima zaken doen in de strijd om lijfsbehoud.

Bergopwaarts
Olde Veste werd vorig seizoen kampioen in de 1e Klasse E, maar startte daarna een trapje hoger uiterst moeizaam. De ploeg van trainer Dick Krommenhoek liet vaak goed spel zien maar verzamelde weinig punten en bungelde tot half februari onderaan de ranglijst. Daarna ging het echter bergopwaarts. Na één remise werden alle drie daarop volgende duels, tegen niet de minste opponenten, gewonnen. Afgelopen zaterdag versloeg Olde Veste subtopper Swift met 3-2. 

Eerste overwinning
Ook Berkum begon dit seizoen slecht, maar de ploeg van trainer Arno Hoekstra pakte in oktober in Steenwijk de eerste overwinning. Berkum kwam daar snel op 1-0 maar moest na een half uur, na een rode kaart, met 10 man verder. In de extra tijd van de eerste helft scoorde Olde Veste de gelijkmaker en het leek toen lang op een remise uit te draaien. In de slotfase kwam Olde Veste echter, na een dubbele gele kaart, ook met 10 spelers te staan. In de laatste minuut werd er bovendien hands geconstateerd in het Steenwijkse strafschopgebied. Via een penalty maakte Chris van der Meulen de 1-2 en ging Berkum met de zwaarbevochten winst aan de haal.

Vorige week pakte Berkum een verdienstelijk punt door met 1-1 gelijk te spelen bij WV-HEDW. In een duel met weinig kansen aan beide kanten kwam de thuisploeg na bijna een uur op voorsprong, maar een minuut later zorgde Lars Miedema er, na een combinatie met Chris van der Meulen, voor dat Berkum verdiend langszij kwam.

De wedstrijd Berkum-Olde Veste op het Zwolse Sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.45 uur.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden