Dennis Horstman
Dennis Horstman Foto: Henry Dijkman

Berkum ontvangt stabiel AZSV

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen AZSV, dat stabiel meedraait in de bovenste regionen van de 4e Divisie D. De Zwollenaren doen het de laatste weken echter ook niet slecht en hebben bovendien wat recht te zetten tegen AZSV, dat Berkum vorig seizoen op de laatste wedstrijddag een periodetitel door de neus boorde.

“Dat was wel wat zuur, maar er is zeker geen wrok”, verzekert Berkum-verdediger Dennis Horstman. “AZSV is natuurlijk geen gemakkelijke tegenstander, uit én thuis, maar de laatste tijd zijn we qua resultaten wel vergelijkbaar. Het wordt dus een leuke uitdaging en we hebben er zeker vertrouwen in!”

AZSV, vorig seizoen geëindigd als vierde, doet onder de nieuwe trainer Martijn Beltman ook nu weer prima mee. Het laatste verlies dateert alweer van anderhalve maand geleden toen de Achterhoekers in eigen huis met 1-3 onderuit gingen tegen Quick ’20.

Aansluiting

Berkum doet het de laatste weken heel wat beter dan tijdens de te wisselvallige start van het seizoen. In de laatste drie competitieduels werden zeven punten gepakt, waardoor de equipe van trainer Eduard Lindeboom aansluiting kreeg met de subtop. Twee weken geleden werd DETO, waar Berkum het eerder altijd uiterst lastig tegen had, in Zwolle met 2-0 aan de kant gezet.
Vorige week bereikte Berkum ook de tweede bekerronde door met 0-1 te winnen bij derdeklasser OWIOS, maar gemakkelijk ging dat zeker niet. Berkum had wél het overwicht maar verzuimde, op een goal van Dean Vreugdenhil na, door te drukken.

Noot

Dat zal zaterdag tegen AZSV, nummer vijf van de ranglijst, dus beter moeten, ook omdat de Aaltenaren maar één punt meer hebben. Berkum weet echter maar al te goed dat AZSV altijd een taaie noot is om te kraken. Vorig seizoen verloren de Zwollenaren in Aalten met 2-0 en thuis zat er toen, tegen 10 man, niet meer dan een 1-1 remise in. Berkum-AZSV op Sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.45 uur.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14