Lars van Gerner
Lars van Gerner Foto: Henry Dijkman

Berkum naar sterk draaiend VVOG

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit bij VVOG in Harderwijk en treft daar een tegenstander die de laatste weken uitstekend draait. VVOG heeft zich inmiddels in de 4e Divisie D in de top van de ranglijst genesteld, dus de Zwollenaren zullen het daar lastig krijgen.

“Het wordt daar zeker een pittige klus, maar ook een mooie uitdaging,” weet Berkum-middenvelder Lars van Gerner. “Juist tegen goed spelende ploegen hebben wij laten zien dat we goed kunnen voetballen. Als wij dat niveau halen en inzet tonen kunnen we daar een punt en misschien meer pakken. We hebben er zeker vertrouwen in!”

Degradatie
VVOG eindigde vorig seizoen teleurstellend als 16e in de 3e Divisie, waarna de nacompetitie een te grote hobbel bleek en degradatie alsnog een feit was. De Harderwijkers staan een klasse lager inmiddels op de tweede plek van de ranglijst, maar curieus is wél dat ze in vier duels al tegen 13 gele kaarten zijn aangelopen, waarvan er liefst vijf vielen in de wedstrijd tegen DETO (2-4 winst).

Wisselvallig
Berkum opereert nog wat wisselvallig. De Zwollenaren verloren één keer, wonnen het daarop volgende duel en speelden de laatste weken twee keer met 1-1 gelijk, tegen respectievelijk Buitenpost en Longa ’30. Na die laatste remise verweet Berkum-coach Eduard Lindeboom zijn ploeg dat die veel te slap aan het duel was begonnen. Berkum kwam in het eerste bedrijf tegen Longa een paar keer met de schrik vrij maar kreeg op slag van rust, juist toen het team zich wat op leek te richten en ook kansen kreeg, de 0-1 om de oren.

In de tweede helft werd Berkum steeds dominanter, maar het duurde tot 10 minuten voor het slot voordat Lars van Gerner van afstand de verdiende gelijkmaker binnen schoot. Daar bleef het bij, ook omdat de Longa-keeper in uitstekende vorm bleek. Trainer Lindeboom vond dat Berkum daarmee, gezien het machtsoverwicht na rust, twee punten had laten liggen en de zwaar ontevreden coach eiste dat zijn ploeg voortaan vanaf de aftrap voor élke bal zou vechten.

Punten pakken
Berkum staat nu 10e in de 4e Divisie D en wordt in de nek gehijgd door een heel stel achtervolgers. De Zwollenaren moeten dus punten pakken om niet af te haken, maar ze weten dat dat bij VVOG zeker niet eenvoudig wordt. De wedstrijd VVOG-Berkum op Sportpark ‘De Strokel’ begint om 15.00 uur.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14