Faisel El Atiaoui blijft aan de bal.
Faisel El Atiaoui blijft aan de bal. Foto: Pedro Sluiter

Dieze West moet gewoon weer lekker gaan voetballen

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscores Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 7 Faisel El Atiaoui (29) van Dieze West.

(door Erik Riemens)

In de derby tegen Zwolsche Boys gingen jullie zaterdag thuis met 0-1 onderuit. Wat vond jij van de wedstrijd?

“Wij moeten het hebben van lekker voetballen, alleen soms doen we dat ook op plekken op het veld waar het eigenlijk niet kan. Zaterdag kregen we een goal tegen door een eigen fout, dat werd meteen afgestraft. Aan de andere kant hebben we ook heel veel kansen gemist.”

Jullie staan zevende met acht punten uit zes wedstrijden. Het is nog niet jullie seizoen toch?

“Nee klopt, het is gewoon een slecht begin van de competitie. Wat dat betreft trekken we de lijn van eind vorig seizoen door. Toen gaven we het kampioenschap en promotie naar de tweede klasse helemaal weg. We gaan teveel mee in het spel van de meeste tegenstanders., Die zakken in, werken hard en loeren alleen maar op de counter. Wat wij goed kunnen is lekker voetballen, daar moeten wij het van hebben. En als we dat doen, dan komt het vertrouwen ook terug. Het is nu nog veel te wisselvallig.”

Hoe vind jezelf dat het gaat, je hebt nu driemaal gescoord?

“Dat kan altijd meer hè. In de gewonnen uitwedstrijd tegen VSCO’61, zag ik de keeper te ver voor zijn goal staan en schoot ik vanaf de middenlijn de bal in de goal. Zo’n mooi doelpunt maak ik dit seizoen niet nog een keer, ha, ha. Ik ben verder niet bezig met hoeveel goals ik wil maken in een seizoen. Ik sta nu ook meer op het middenveld en heb ook een iets andere rol. Zo ben ik coachend wat meer bezig met het team. Bij SVI stond ik echt in de spits, had ik juist een hele vrije rol en kwam ik vaker voor het doel van de tegenstander.”

Over SVI gesproken, bij welke clubs heb je nog meer gespeeld?

“Ik ben begonnen met voetballen bij CSV’28. In de C-jeugd stapte ik over naar Be Quick’28. Daar ben ik in de A’s gestopt. Vervolgens ging ik weer terug naar CSV’28, om daar in de senioren te gaan spelen. Daarna ging ik dus naar SVI. En nu speel ik al een aantal seizoenen bij Dieze West, ik ben 29 jaar en voel mij er echt thuis. Dieze West is normaal gesproken wel mijn laatste club.”

Tot slot, wat weet je over de Salverda Topscorers Trofee?

“Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de lijstjes, al ken ik het klassement wel en heb ik ook weleens in de top drie gestaan. Ik vind doelpunten maken leuk, maar eigenlijk geniet ik net zoveel van het geven van een assist.”