Jacco Bruggeman blijft aan de bal tegen FC Ulu Spor.
Jacco Bruggeman blijft aan de bal tegen FC Ulu Spor. Foto: Pedro Sluiter

Jacco Bruggeman wil alleen bezig zijn met doelpunten maken

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscores Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 6 Jacco Bruggeman (23) van CSV’28.

(door Erik Riemens)

Zaterdag verloren jullie de enige Zwolse derby in de vierde klasse met 3-2 van FC Ulu Spor. Hoe kijk je terug op dat duel?

“We begonnen sterk aan de wedstrijd, kwamen ook voor, alleen keken we daarna snel tegen een achterstand aan. Nadat we een rode kaart kregen (Jeremias Luhukay haalde een doorgebroken speler neer, red) werd het moeilijk voor ons, ook omdat zij de ervaring hebben om het achterin dicht te houden. Ik vond een gelijkspel eigenlijk wel verdiend.”

Je scoorde de 3-2 uit een penalty, je tweede seizoenstreffer en toevallig ook je tweede strafschop. Tevreden mee?

“Ik had een goede solo-actie en werd neergehaald. Ik nam de penalty zelf, we hebben niet echt een vaste nemer, het ligt gewoon aan de wedstrijd. De vorige keer scoorde ik ook uit een strafschop, tegen Lelystad. Maar tevreden? Nee, ik vind dat ik meer doelpunten moet maken.”

Dit seizoen ben je nieuw bij CSV ‘28. Hoe zag je loopbaan er tot nu toe uit?

“Ik begon bij Berkum in de jeugd, in de D-jeugd heb ik nog bij PEC Zwolle gespeeld. Ik kan zo niemand noemen van die lichting die het heeft gehaald. Vervolgens ging ik weer terug naar Berkum en daarna naar Be Quick’28. Ook heb ik nog gezaalvoetbald bij IFC in Zwolle. Jammer dat dat stopte. In deze zomer besloot ik naar CSV’28 te gaan, omdat veel mijn vrienden er voetballen en ik het verschil tussen de derde en vierde klasse niet heel groot vind. Als Be Quick’28 niet was gedegradeerd was ik wel gebleven.”

Als je jezelf moet omschrijven als aanvaller, hoe zou je dat doen?

“Ik ben begonnen als verdediger, daarna speelde ik op het middenveld en de laatste jaren als aanvaller. Ik sta linksbuiten en moet het echt wel hebben van mijn actie één-op één. Ik ben wel redelijk snel met de bal aan de voet. Wat beter kan? Meer doelpunten maken. Dat vind ik belangrijk. Niet met wat ik later wil als het gaat om andere clubs of voor het seizoen een lijstje maken met hoe vaak ik wil scoren. Als het komt, dan komt het en het enige waar ik mee bezig wil zijn, is meer goals maken.”

Toch even terugkomen op lijstjes. Hoe bekend ben je met de Salverda Topscorers Trofee?

Toen ik nog bij Be Quick’28 actief was, speelde Jarno van Essen er ook nog. Hij kon de trofee op een gegeven moment zelfs winnen, dus was hij er wel mee bezig en dat kreeg ik toen wel mee.”