Yvette van Daelen heeft de bal tegen haar oude club Be Quick'28.
Yvette van Daelen heeft de bal tegen haar oude club Be Quick'28. Foto: Pedro Sluiter

Yvette van Daelen moet gewoon eerst even op gang komen

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscores Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 4 Yvette van Daelen (28) van vv Berkum.

(door Erik Riemens)

Zaterdag scoorde je eerste seizoenstreffer. Jullie wonnen met 0-4 van Sporting. Hoe kijk je erop terug?

“Ik scoorde de 0-1 uit een penalty en dat was mijn eerste treffer van het seizoen. Ik moet als spits altijd op gang komen in een seizoen. Dit geeft wel vertrouwen. Verder zijn we niet echt in de problemen geweest, want met rust stond het al 0-3. Wel had onze keepster wat goede reddingen.”
“We zijn gepromoveerd en staan in de hoofdklasse nu tweede, dat is best wel knap en hadden we niet verwacht.”

Achter Be Quick’28, dat onlangs in de derby (2-4) echt wel een maatje te groot was toch?

“Klopt, zij komen terug uit Topklasse en hebben die wedstrijd verdiend gewonnen. We waren de underdog en hadden gehoopt op misschien een gelijkspel. Dat  zat er uiteindelijk niet in, al kwamen we wel goed terug. Ik denk dat zij wel kampioen worden.”

Voor jou als ex-Be Quickster een apart duel toch? Wat is het verhaal erachter?

“Ja, heel speciaal. Samen met Lesley (te Winkel, red.) en Laika (Boerrigter, red.) zijn we dit seizoen overgestapt naar Berkum. We zijn hele goede vriendinnen, kennen elkaar al sinds de jeugd bij FC Twente en waren een beetje uitgekeken op spelen in de Topklasse. Ook speelde ik met Lesley nog samen bij PEC Zwolle. Eigenlijk wilden we met zijn drieën naar een andere competitie toe.”
“Dat besluit hadden we trouwens al genomen voordat Be Quick uiteindelijk degradeerde naar de hoofdklasse. Het bevalt tot nu toe prima, we zijn supergoed opgevangen en we hebben een leuk team.”

Je loopt al wat jaren mee, hebt ruim 150 duels voor PEC Zwolle gespeeld. Ben je de laatste jaren een andere aanvalster geworden?

“Nee niet echt, want ik ben nog steeds die teamspeler die het niet moet hebben van de individuele actie, maar veel meer van diepte in mijn spel. Wel geef ik wat vaker een assist. Ook leuk en belangrijk. Eigenlijk ben ik niet meer zo bezig met het aantal doelpunten dat ik in een seizoen wil maken.”

Dat je wel iets hebt met de Salverda Topscorers Trofee, is overduidelijk toch?

“Zeker, ik werk bij Salverda als woonconsulent en in 2022 won ik de Salverda Topscorers Trofee, die staat nog steeds thuis op de schouw.”