HTC'er Max Eikenaar blijft aan de bal tegen Wijthmen.
HTC'er Max Eikenaar blijft aan de bal tegen Wijthmen. Foto: Hans Smit

Volgens Max Eikenaar staat de kop de goede kant op bij HTC

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscores Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 2 Max Eikenaar (21) van HTC.

(door Erik Riemens)

Jullie verslaan zaterdag Wijthmen met 3-2. Hoe kijk je terug op het Zwolse onderonsje?

“Door een penalty van mij, kwamen we op voorsprong. Nog voor rust maakte Wijthmen gelijk uit een voorzet die er zomaar invloog. Na rust komen ze op 1-2 voor door een goede goal. Ik gaf de assist op de 2-2 en in de laatste vijf minuten maakten we de 3-2. Toch wel een terechte zege.”

Je scoorde je derde seizoenstreffer. Dat is best bijzonder toch?

“Ja ik was altijd centrale verdediger, maar in de voorbereiding bleek dat zeker wel vijf, zes jongens op die positie kunnen spelen. Samen met de trainer (Elvin Matuankotta, ER) heb ik besproken of spits niet wat voor mij was. Sinds het laatste bekerduel sta ik daar. Vorige week was ik wissel tegen Zalk, viel ik in en maakte ik er twee en zaterdag dus weer eentje. De afspraak is nu wel dat ik dit seizoen spits blijf.”

Weet je als ‘nieuwe’ spits dan ook al waar jouw kwaliteiten liggen?

“Ik heb wel een hard schot. Ook ben ik sterk aan de bal en daardoor kan ik opendraaien naar de zijkanten of kaatsen. En ik ben wel een meevoetballende spits. Het omschakelen moet wel beter.”

Ben je een echte Tuinder?

“Ik begon als ukkie bij HTC. Door omstandigheden ging ik naar Berkum, daar voetbalde ik vanaf de E1 tot aan mijn eerste jaar in de B. Toen raakte ik plezier in het voetbal wat kwijt en wilde stoppen. Mijn vader Edwin Eikenaar zei van ‘probeer het nog een keertje bij HTC’. Dat heb ik gedaan. Ik kende daar veel mensen, was er elke zaterdag te vinden en had meteen mijn voetbalplezier terug. Dit is nu mijn tweede jaar in de selectie.”

En nu dus in de vijfde klasse, daar hoort HTC toch niet in thuis?

“Nee, alleen we kunnen nu wel van alles roepen, maar moeten vooral realistisch zijn. We hebben ook niet echt een doelstelling, wel moeten we bovenin kunnen meedraaien. Onze groep is jong, de gemiddelde leeftijd is 20,21 jaar. We zijn goed gestart, maar zullen nog wel een dipje krijgen. Wel vind ik dat we bij HTC ‘de kop de goede kant op hebben staan’ .”

Tot slot, volgde je als ex-verdediger het klassement van de Salverda Topscorers Trofee?

“Jazeker, mijn vader liet mij vaak zien wie de minste tegengoals had en wie er bovenaan stond. Stan Wissink won ‘m al eens namens HTC. Het zou mooi zijn om dat ooit te herhalen.”