Nick van der Gurp (10) blijft overeind tegen VSW.
Nick van der Gurp (10) blijft overeind tegen VSW. Foto: Pedro Sluiter

Wijthmen aanvaller Nick van Gurp laat zich meteen gelden

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscores Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 1 Nick van Gurp (29) van vv Wijthmen.

(door Erik Riemens)

Jij was zaterdag meteen beslissend met de enige treffer tegen VSW. Hoe kijk je terug op dat duel?

“Het was een slechte wedstijd, typisch vijfde klasse niveau. Na rust kregen we een rode kaart (invaller Joran van der Vechte trapte na, ER), maar zijn we daarna eigenlijk nauwelijks in de problemen geweest. En die goal die zat er wel lekker in. Ik kreeg een voorzet van de zijkant en met een volley schoot ik ‘m binnen.”

Je bent een kind van de club, weleens gedacht aan een deurtje verder?

“Dit is mijn twaalfde seizoen in het eerste elftal. Ik heb er inderdaad weleens aan gedacht, ook echt wel serieus, want nu is het toch een uitdaging die je mist. Aan de andere kant, Wijthmen is een heel gezellige vereniging. Ik ben gewoon hartstikke blij dat ik hier voetbal. Iedereen kent elkaar en we hebben de mooiste velden van de vijfde klasse.”

Ben je de aanvaller die van alle markten thuis is?

“Ik sta iets meer achter de spits, als een nummer tien zeg maar. Ik maak eigenlijk wel allerlei goals. Oh nee, kopgoals die scoor ik niet veel.”

Op de foto speel je met een grote brace om je linkerknie. Waarom is dat?

“Vorig jaar in de voorbereiding scheurde ik mijn kruisband. Ik koos ervoor om mij niet te laten opereren. Er werd gezegd dat dat kon. Ik werk in de bouw, dus mijn knieën moeten goed zijn. Ik heb toen heel veel mijn spieren rondom de knie getraind zodat ik sterke benen kreeg. In de tweede seizoenshelft maakte ik mijn rentree. De knie is nu helemaal goed, ik heb geen last. Die brace is meer een dingetje tussen mijn oren. Ik kan en mag zonder, maar aan de andere kant is het ook wel verstandig.”

Wijthmen speelt na de versterkte degradatie nu vijfde klasse. Waar moet dat toe leiden?

“Nou de keuze is niet reuze. We zijn een kleine club met drie seniorenteams, dus er valt niet veel te kiezen. We kunnen niet tegen de grote jongens op, dus laten we het er maar ophouden dat we bovenin willen meedraaien.”

En tot slot, wat heb je met de Salverda Topscorers Trofee?

“In het begin stond ik er nog weleens in, maar toen de regels werden veranderd dat hoe hoger je speelt en scoort, hoe meer punten je krijgt, niet meer. Ik heb er zeker wat mee, ook omdat mijn neef Sander van Gurp de trofee al eerder heeft gewonnen.”