Björn Bakker
Björn Bakker Foto: Henry Dijkman

Berkum naar Barneveld

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit bij SDV Barneveld, dat dit seizoen opvalt door zijn uiterst solide defensie. De Gelderse ploeg heeft met slechts zeven tegengoals in 11 duels de tot nu toe minst gepasseerde verdediging van de 4e Divisie D.

“SDVB is lastig te bespelen, terwijl wij te veel kansen nodig hebben om tot scoren te komen. Het is dus aan ons om dat nu te veranderen”, beseft Berkum-middenvelder Björn Bakker. “We creëren wel mogelijkheden, maar het wordt tijd dat we daar effectiever mee omgaan. We hadden meer punten kunnen en móeten pakken.”

Sterk wapen

SDV Barneveld eindigde vorig seizoen wat kleurloos als elfde, maar opende de nieuwe jaargang prima. De ploeg van trainer Dick Kooijman staat nu vijfde, waarbij de defensie een wel heel sterk wapen blijkt. 

Berkum doet het ook zeker niet onaardig, maar speelde daarbij opmerkelijk vaak gelijk: liefst vier van de laatste zes duels liepen uit op een puntendeling. Dat was overigens geen schande, want bij de tegenstanders zaten de nodige hoofdrolspelers in de 4e Divisie D. Zo speelden de Zwollenaren twee weken geleden met 1-1 gelijk bij Rohda Raalte, nu derde op de ranglijst, en vorige week werd het in Zwolle ook weer 1-1 tegen Scherpenzeel dat daarmee naar de tweede plek klom. 

Te laat

In die wedstrijd namen de vlot combinerende gasten in de 38e minuut afstand, maar Berkum groeide in het tweede bedrijf en zette steeds meer druk. Scherpenzeel bleef lang op de been, maar enkele minuten voor het slot zorgde Dean Vreugdenhil alsnog voor 1-1. Die verdiende gelijkmaker viel te laat voor Berkum om nog aanspraken te kunnen maken op de volle winst, tot lichtelijk ongenoegen van trainer Eduard Lindeboom, maar de ploeg liet opnieuw zien goed uit de voeten te kunnen tegen sterke tegenstanders.

Na het tegen Scherpenzeel verdiende punt staat Berkum nu als achtste op de ranglijst, met slechts drie punten achterstand op nummer vijf SDVB. De Zwollenaren weten echter dat ze het traditioneel lastig hebben tegen die opponent, die Berkum vorig seizoen twee keer in het stof deed bijten. De wedstrijd SDV Barneveld-Berkum begint om 15.00 uur.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14