Marc van der Meulen
Marc van der Meulen Foto: Henry Dijkman

Berkum treft ongeslagen Scherpenzeel

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen Scherpenzeel, dat vorige week nét naast het eerste periodekampioenschap in de 4e Divisie D greep. De ploeg uit de Gelderse Vallei is, als promovendus, echter nog steeds ongeslagen en presteert dus ook dit seizoen weer opvallend goed.

“Scherpenzeel is voor ons onbekend, maar gezien hun selectie en hun resultaten tot nu toe wordt het een pittige kluif”, verwacht Berkum-captain Marc van der Meulen. “Wij hebben wél aangetoond dat we tegen goede ploegen resultaten kunnen halen, ook afgelopen zaterdag weer bij Rohda Raalte. Daarop moeten we voortborduren.”

Mislukte

Scherpenzeel werd vorig seizoen kampioen in de 1e Klasse D en verloor toen in 24 duels slechts één keer! Daarna werden spelers gehaald van onder meer DVS ’33 en Sparta Nijkerk, terwijl de selectie al voetballers met ervaring bij clubs als Spakenburg en IJsselmeervogels herbergde. Het keurkorps van trainer Koen Janssen denderde vervolgens ook in de 4e Divisie direct door naar een toppositie, want Scherpenzeel was tot vorige week koploper. De eerste periodetitel leek dus voor het grijpen, maar dat mislukte door een gelijkspel in eigen huis tegen het laag geklasseerde DETO (1-1).

Uit de bus

Berkum zette de laatste weken een aardige serie neer, waarbij wél opvalt dat de Zwollenaren nogal eens gelijkspeelden. In de laatste vijf competitieduels gebeurde dat drie keer en in totaal heeft de ploeg van trainer Eduard Lindeboom met vijf remises de meeste puntendelingen in deze competitie op haar naam gebracht.
Ook afgelopen zaterdag kwam er bij ‘subtopper’ Rohda Raalte een 1-1 gelijkspel uit de bus. Daar was men bij Berkum niet ontevreden over, zeker gezien het vertoonde spel. In de eerste helft was Berkum zelfs de betere ploeg en de 0-1 ruststand, door een doelpunt van Vince van den Anker, was dan ook verdiend. Na rust draaide de sterke thuisclub het spelbeeld wel wat om, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Raaltenaren niet tegen de solide opererende Berkum-defensie.

Afstand

Berkum staat nu als zevende op de ranglijst en heeft wat aansluiting gekregen bij de subtop, maar de afstand tot de echte toppers is behoorlijk groot. Daar kan tegen Scherpenzeel wat aan worden gedaan, maar de Gelderlanders hebben laten zien dat ze niet gemakkelijk te bestrijden én te passeren zijn. De wedstrijd Berkum-Scherpenzeel op sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.45 uur.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02