Alex van Hoesel
Alex van Hoesel Foto: Henry Dijkman

Berkum voor zware opdracht naar Rohda

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdagavond uit bij Rohda Raalte, dat dit seizoen sterk voor de dag komt in de 4e Divisie D en dit weekend nog kans maakt op de eerste periodetitel. De Zwollenaren weten dus dat ze het daar zeker niet gemakkelijk gaan krijgen.

“Rohda doet het verrassend goed. Ze zijn nu bovendien extra op winst gebrand omdat ze een periodetitel kunnen pakken én een mooie stap richting de eerste plaats kunnen zetten” , waarschuwt Berkum-verdediger Alex van Hoesel. “Wij hebben vorige week een gestolen punt gepakt, maar de laatste weken hielden we het in de competitie achterin goed dicht. We moeten wél meer creëren. Dit wordt voor ons óók een belangrijke wedstrijd om aansluiting te krijgen met de bovenste ploegen.”

Sterk geopend 

Rohda eindigde vorig seizoen betrekkelijk onopvallend als zevende, maar opende daarna sterk in de 4e Divisie D. De ploeg van coach Laurens Knippenborg won zes van de eerste negen duels, met bovendien één van de minst gepasseerde defensies. De Raaltenaren gingen ook in hun laatste drie competitiewedstrijden met de winst strijken, zonder daarbij één tegengoal te incasseren.  Afgelopen zaterdag werd DETO met 2-0 opzij gezet. 

Berkum bleef al vier competitieduels ongeslagen, maar dat verliep minder imposant dan bij Rohda het geval was.  Vorige week speelde de ploeg van trainer Eduard Lindeboom thuis met 0-0 gelijk tegen AZSV en daar mocht Berkum absoluut niet over mopperen. Het was een klein wonder dat de Zwollenaren, mede door hulp van de lat, zonder averij de rust haalden. In de tweede helft ging het wat beter bij de thuisclub, die zelfs nog een enorme kans kreeg op de openingsgoal, maar aanspraken op de winst kon men verder niet maken en iedereen aan Zwolse kant besefte dat het behaalde punt gekoesterd moest worden.

Beter dicht

Berkum staat nu zevende op de ranglijst en kan bij winst verder omhoog kijken. De Zwollenaren zullen hun defensie dan wél beter dicht moeten houden dan in het deze week gespeelde oefenduel bij eersteklasser ASV Dronten. Daar gaf Berkum, in een nogal gewijzigde formatie, in de laatste 10 minuten een 1-4 voorsprong uit handen waarna het nog op een 4-4 remise uitdraaide.

Rohda staat vierde, op slechts twee punten achter de koplopers, en heeft zaterdag kans op het eerste periodekampioenschap. De Raaltenaren zijn daarbij echter ook afhankelijk van de resultaten van liefst drie concurrenten. De wedstrijd Rohda Raalte-Berkum begint om 18.00 uur.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren