Teun Blom is de situatie meester tegen Go Ahead.
Teun Blom is de situatie meester tegen Go Ahead. Foto: Pedro Sluiter

Twee duels in een weekend, dat bevalt spits Teun Blom prima

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscores Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 10 Teun Blom (20) van SV Zwolle.

(door Erik Riemens)

Zondag scoorde je in de met 3-0 gewonnen ‘IJsselderby’ tegen Go Ahead Deventer, eenmaal. Beschrijf je doelpunt eens.

“Het was de 3-0. We kregen een corner, voor de goal was er een duel en ik anticipeerde goed bij de tweede paal. Ook had ik nog een assist. Met rust stond het 1-0, in de tweede helft kregen zij al snel een rode kaart. Daardoor zijn we niet meer in gevaar geweest en hadden we vaker kunnen scoren. Al met al een terechte zege.”

Het was je zevende treffer in zeven wedstrijden voor SV Zwolle 1. Toch is dat niet je vaste team, hoe zit dat nu precies?

“Klopt, ik speel op zaterdag in het tweede, in een echt  vriendenteam. De afspraak is dat de beteren meedoen met het eerste op zondag als het nodig is. Dat is ook een leuk team. Zo speel ik vaak in het weekend twee duels. Ik vind dat helemaal prima en blijf dat in ieder geval dit seizoen nog doen.”

En met het nodige succes, want je legt ze gemakkelijk binnen. Hoe maak je je meeste doelpunten?

“Vorig seizoen deed ik twee keer mee op zondag en scoorde ik twee keer en dit seizoen heb ik er vijf gemaakt in vijf wedstrijden. Op de zaterdag heb ik er nu elf gescoord.. Ja, daar ben ik wel tevreden mee. Nou, ik ben geen aanvaller die het moet hebben van de individuele actie. Wel voel ik vaak aan waar ik moet staan en ben ik een meevoetballende spits.”

Het familie Blom gehalte is hoog in het eerste elftal. Je vader is trainer, je broer is aanvoerder. Hoe is dat?

“Met Sam in een elftal spelen is gewoon leuk. Onlangs scoorde ik tweemaal en gaf hij twee assists. Mijn vader gaf mij in de jeugd al training, nu traint hij voor het eerst de senioren. Ik vind dat hij het goed doet., ha, ha. Op zaterdag komt hij vaak kijken en ik krijg altijd een extra analyse. Ik vind het alleen maar leuk.”

Je bent jong en je scoort regelmatig., Al toe aan een stapje hoger?

“Nou daar kan ik heel kort op antwoorden. Daar ben ik écht geen moment mee bezig. Ik ben blij zoals het nu gaat.”

Tot slot, ben je al wel bekend met de Salverda Topscorers Trofee?

“Eerst niet, maar nu volg ik het wel. Het is toch leuk om dat klassement elke week in de krant te lezen.”

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40