Citina Brouwer gaat er met de bal vandoor.
Citina Brouwer gaat er met de bal vandoor. Foto: Hans Smit

Eén seizoen in lagere klasse is niet verkeerd voor Be Quick’28

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscores Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 9 Citina Brouwer (22) van Be Quick’28.

(door Erik Riemens)

Zaterdag speelden jullie met 1-1 gelijk tegen Sparta Rotterdam, hoe kijk je terug op dat duel?

“We hadden veel balbezit, maar niet echt grote kansen. Ik ook niet. Ik vind dat ik wat eerder en vaker moet schieten. Sparta speelde veel op de counter en ze kwamen zelfs voor. Uiteindelijk maakten wij gelijk. Ik denk dat we uiteindelijk wel tevreden kunnen zijn met het resultaat.”

Jullie kunnen sowieso wel tevreden zijn toch? Na de degradatie uit de Topklasse staan jullie in de hoofdklasse bovenaan.

“We staan er goed voor als het gaat om het winnen van de eerste periode. Je ziet wel dat andere tegenstanders tegen ons zich niet 100, maar 200 procent geven. Vooral fysiek. Onder het mom van wij moeten, zij hoeven niet per se. Daardoor gaan we soms teveel mee in hun spel. Dus als je kijkt naar de resultaten kunnen we zeker tevreden zijn. Alleen de kruisbandblessures van Maud (Asbroek, ER) en Pien (Hindriksen, ER) hebben veel impact op het team. Maud was zo belangrijk op het middenveld en Pien had er al tien gemaakt. Dat is echt wel een gemis hoor.”

Hoe heb je afgelopen seizoen beleefd en is het doel meteen terugkeren?

“Het was een moeizaam seizoen met ook nog een trainerswissel. Het klinkt misschien wat gek, maar ik was ook wel een beetje uitgekeken op die Topklasse. De tegenstanders ken je na al die jaren echt wel een keer. Het is best leuk om ook tegen andere teams te spelen. Met hard werken en veel plezier willen we wel weer terugkeren naar die Topklasse, want dat is en blijft toch de doelstelling. Daar wil ik aan bijdragen door veel te scoren en belangrijk te zijn voor het team.”

Ben je altijd aanvalster geweest en wat zijn jouw goede en wat mindere punten?

“Toen ik begon bij Berkum als meisje van 10 jaar stond ik voorin en daarna bij Be Quick’28 ook. Ik heb wel een redelijke techniek, ben fysiek en conditioneel sterk en geef altijd alles. Mijn linkerbeen kan beter en ik moet dus meer en sneller schieten.”

Je staat nu op drie treffers, in hoeverre ben je bekend met de Salverda Topscorers Trofee?

“Heel bekend, toen Yvette van Daelen ‘m twee jaar geleden won, waren we daar als team echt mee bezig. Sterker nog als we in een één-tegen-één situatie kwamen, dan lieten we haar weleens scoren.”