Sterre Kroezen: "Ik sta hier in de spits, dat was wel even wennen."
Sterre Kroezen: "Ik sta hier in de spits, dat was wel even wennen." Foto: Smit-Images/Raymond Smit

Spits Sterre Kroezen is op haar plek bij PEC

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - De PEC Zwolle Vrouwen werden vrijdag uitgeschakeld in de achtste finale om de beker. Thuis tegen competitiegenoot Fortuna Sittard werd het 1-2. Ook in de competitie gaat het in 2024 minder dan in de eerste seizoenshelft. Spits Sterre Kroezen schat het allemaal op de juiste waarde. “We staan nu zesde, maar eigenlijk is de stand niet supermega van belang. Het draait bij PEC veel meer om de eigen ontwikkeling van de speelsters.”

(door Erik Riemens)

Toch even terug naar het bekerduel. “Ik vond ons de eerste helft de betere ploeg, we speelden best wel goed. kregen ook wel kansen, maar we beloonden onszelf niet. Toen we voor rust achterkwamen gingen we toch met een wat minder gevoel de kleedkamer in. In de tweede helft kreeg Fortuna de betere kansen en scoorden zij. Gelukkig konden wij de aansluitingstreffer scoren, maar meer zat er helaas niet in.”

Verkeerde kant

Ook in de eredivisie zit het er even niet in voor de Zwolse vrouwen. Dit jaar werd gelijkgespeeld tegen laagvliegers AZ en Heerenveen en de laatste twee duels werden verloren van PSV en FC Twente, terwijl in 2023 de ploeg van trainer Olivier Amelink een fase kende waarin het vier keer achter elkaar won. Een echte verklaring is er niet volgens Kroezen. “Voor de winterstop viel het vaak net onze kant op en nu juist soms net de verkeerde kant.”
De 18-jarige Almelose, die in haar woonplaats begon te voetballen bij PH, is dit jaar nieuw bij PEC Zwolle Vrouwen. Ze is gehuurd van FC Twente, waar de middenveldster niet heel veel aan spelen toekwam. “Ik vond het best wel moeilijk om het los te laten, want ik had het bij Twente met de meiden prima naar mijn zin. En dat geldt nu ook bij PEC Zwolle. Het bevalt mij hier heel erg goed. Ik ben gehuurd tot het einde van dit seizoen. Wat erin de zomer gaat gebeuren? Dat is iets aan de clubs om te bespreken. Ik kan er niet heel veel over zeggen. We gaan het straks wel zien. Wat mij betreft is alles nog open.”

Even wennen

Naast een andere omgeving, heeft Kroezen nog te maken met een verandering sinds ze speelster is bij PEC Zwolle. “Ik sta ik hier in de spits, terwijl ik bij Twente altijd op het middenveld speelde. Dat is wel even wat wennen, maar ik heb er inmiddels mijn draai aan kunnen geven. De trainer zegt nog weleens dat ik iets te veel middenveld gedrag laat zien.”
En dan is er nog haar populaire Instagramaccount, waarop ze allerlei skills laat zien. Haar best bekeken video: 5,5 miljoen views. “Dat begon ooit in coronatijd, toen ik allemaal trucjes ging oefenen en filmen. Gewoon omdat ik het leuk vond en omdat ik mij wat verveelde. Als ik op vakantie ben of in het weekend neem ik meerdere video’s op. Inmiddels heb ik 164.000 volgers. Nogmaals het is heel leuk, maar geen doel op zich dat ik hier verder mee wil. Het voetbal staat op nummer één. Ik zie het meer als een uit de hand gelopen hobby.”

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden