Mike van Eekeren
Mike van Eekeren Foto: Henry Dijkman

Berkum treft koploper

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen Excelsior ’31, de ongeslagen koploper van de 4e Divisie D. De gasten hebben laten zien gemakkelijk te scoren, een kwaliteit die dit seizoen bij de Zwollenaren juist nog niet goed genoeg uit de verf is gekomen.

“Het wordt zeker niet gemakkelijk, maar wij hebben eerder laten zien dat wij aardig tegenstand kunnen bieden aan de bovenste ploegen”, vindt Berkum-middenvelder Mike van Ekeren. “Er komen zeker kansen en wij hebben ook niet zoveel goals tegen gekregen, maar dan moet de bal er aan de andere kant wél in. We moeten eindelijk weer eens meer halen dan een gelijkspel.”

Draad

Moeilijk Excelsior ’31 had het vorig seizoen moeilijk. De in maart ‘ingevlogen’ trainer Jos van der Veen kon uiteindelijk de ondergang nét niet keren en zijn ploeg degradeerde, via de nacompetitie, uit de 3e Divisie. Een stap lager pakte de selectie uit Rijssen de draad echter uitstekend weer op, want Excelsior staat na 12 duels samen met Scherpenzeel ongeslagen bovenaan en pakte bovendien de eerste periodetitel.
Afgelopen dinsdag toonden de Rijssenaren in de beker weer aan gemakkelijk het doel te vinden, want toen zetten ze het tweede elftal van Berkum met liefst 6-0 aan de kant.

Curieus 

Berkum 1 kijkt terug op een langzamerhand wat curieuze serie. De ploeg van trainer Eduard Lindeboom is al twee maanden niet meer verslagen, maar de laatste winst (2-0 tegen DETO) dateert ook al weer van medio oktober. Daarna werd er vier keer op rij gelijkgespeeld, waarbij trouwens wel tegen bijna de hele top en subtop van de 4e Divisie D werd aangetreden. Vorige week kwam Berkum bij SDV Barneveld niet verder dan 0-0. Na een matige eerste helft kregen de Zwollenaren in het tweede bedrijf enkele goede kansen, waarbij Lars Miedema botte pech had toen zijn fraaie inzet werd gekeerd door onderkant lat én binnenkant paal.
Afgelopen dinsdag liet Berkum tegen derdeklasser ’s Heerenbroek zien wél te kunnen scoren. Het werd in die bekerwedstrijd 6-1 voor de Zwollenaren, maar na rust hadden ze het een poos behoorlijk moeilijk en de beslissende laatste vier goals vielen pas in de slotfase.

Berkum staat nu op de negende plek en is na al die remises hoognodig toe aan een ‘driepunter’. Dat zal echter niet eenvoudig worden tegen Excelsior, dat de op één na productiefste voorhoede van deze divisie heeft, dus de Zwollenaren moeten flink aan de bak. De wedstrijd Berkum-Excelsior ’31 op sportpark De Vegtlust begint om 14.45 uur.