Marc van der Meulen
Marc van der Meulen Foto: Henry Dijkman

Berkum haalt in tegen Pelikaan

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag, vanaf 13.00 uur, thuis de inhaalwedstrijd tegen Pelikaan S. De Zwollenaren moeten, na enkele remises, nu eindelijk punten pakken tegen de hekkensluiter van de 4e Divisie D. Met die tegenstander heeft Berkum bovendien een forse appel te schillen na hun zure nederlaag (2-1) bij de Groningers eerder dit seizoen.

“Pelikaan heeft een vreemde ploeg. Soms gaan ze de bietenbrug op, maar ze zorgen ook voor verrassingen”, vindt Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Wij hebben heel wat goed te maken tegen ze. Pelikaan heeft enkele spelers die altijd gevaarlijk zijn, maar als we alert blijven valt er zaterdag wel wat te halen voor ons.”

Zware tijden 

Pelikaan maakt zware tijden mee. In de tweede periode pakten de Groningers in zeven wedstrijden maar één schamel punt. Bovendien kregen ze enkele flinke afstraffingen te slikken, waarbij twee weken geleden de vernedering met 0-8 door Rohda Raalte wel héél pijnlijk aankwam. Trainer Wentink legde daarom vorige week bij topper Scherpenzeel het accent zwaar op de verdediging. Dat voorkwam niet dat er vorige week met 2-0 werd verloren van Scherpenzeel.. Daarmee was het derde verlies op rij voor Pelikaan een feit en bleven de Groningers in bezit van de rode lantaarn.

Revanche 

Er leven dus volop revanchegevoelens bij de Zwollenaren, maar ook hún resultaten zijn de laatste tijd niet denderend. Berkum verloor vlak vóór de winterstop op eigen terrein met 1-2 van het steeds verder oprukkende MASV en hervatte de competitie daarna met twee remises. De Zwollenaren mochten niet mopperen over de 1-1 bij Heino, dat met afstand de betere ploeg was, maar gaven vorige week twee punten weg door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen Buitenpost. De Friezen kwamen na rust, tegen de verhouding in, op 0-1 maar Lars Miedema bracht Berkum langszij. Toen Walter Dias Nzasi de thuisclub kort voor tijd op 2-1 zette leek de eerste driepunter in twee maanden nabij, maar in blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker.

Berkum staat, met liefst negen remises in 17 duels, op de negende plek in de 4e Divisie D, maar moet nu eindelijk punten binnen halen om niet in de gevarenzone te belanden. De wedstrijd Berkum-Pelikaan S begint zaterdag om 13.00 uur.