Lars van Gerner
Lars van Gerner Foto: Henry Dijkman

Berkum ontvangt geplaagd VVOG

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen VVOG, een ploeg die dit seizoen prima begon maar de laatste tijd forse steken heeft laten vallen. Berkum pakte na de winterstop wél punten, maar bewaart slechte herinneringen aan de uitwedstrijd bij VVOG waar de Zwolse equipe tegen een pijnlijke afstraffing opliep.

“Wij hebben zeker tegen VVOG wat recht te zetten, daar zijn we vanaf minuut één op gebrand” , verzekert Berkum-middenvelder Lars van Gerner. “Wij doen het de laatste weken goed en we zijn nu zo’n beetje uit de gevarenzone. We hebben ook een fitte ploeg, dus we kunnen vrijuit spelen.”

Titelkandidaat 

VVOG degradeerde vorig jaar uit de 3e Divisie en was daarna, een niveau lager, voor velen één van de gedoodverfde titelkandidaten. De equipe van trainer Jurjan Wouda begon ook prima in de 4e Divisie D en greep maar nét naast de eerste periodetitel. Daarna kwam er echter zand in de machine en vooral na de winterstop ging het mis. In januari won VVOG met 1-0 van TVC ’28, maar daarna werd er drie keer verloren.

Vorige week ging VVOG thuis met 0-2 onderuit tegen DETO. De Harderwijkers zijn inmiddels afgezakt naar de 4e plaats in de 4e Divisie D met een achterstand op koploper Excelsior ’31 van nu al 10 punten. VVOG heeft nog wél één van de meest scorende ploegen in deze competitie, met in 19 duels liefst 47 goals.

Pak rammel 

Over die doelgerichtheid kan Berkum meepraten. De Zwollenaren kregen in september voetballes bij VVOG, dat met 6-1 een pak rammel uitdeelde. Binnen een kwartier kwam de thuisclub toen via een penalty op voorsprong en nog vóór rust liep dat op tot 3-0. In het tweede bedrijf deed VVOG er nog eens drie goals bij en enkel Vince van den Anker deed namens Berkum met één eretreffer wat terug.

Na de winterstop is Berkum echter punten gaan sprokkelen. Vorige week werden er met een 0-1 zege bij Longa ’30 weer kostbare punten gepakt. Berkum kwam daar in de 37e minuut op voorsprong, toen Van den Anker goed voorbereidend werk van Walter Dias Nzasi en Nick Kleen afrondde.
Berkum, nu zesde op de ranglijst, wil de goede serie van de laatste tijd doorzetten. De wedstrijd Berkum-VVOG op Sportpark De Vegtlust begint zaterdag om 14.45 uur.