Alex van Hoesel
Alex van Hoesel Foto: Henry Dijkman

Berkum treft met AZSV directe concurrent

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd bij AZSV en neemt het in Aalten bovendien op tegen een directe concurrent in de vierde Divisie D. Tussen Berkum, nummer vier op de ranglijst, en achtervolger AZSV zit maar één punt verschil.

“AZSV heeft een lastig bespeelbaar veld, dus ik denk dat het een wedstrijd met veel duels wordt”, verwacht Berkum-verdediger Alex van Hoesel. “We zullen het simpel moeten houden en we moeten ons, zoals tegen DETO goed lukte, aan het wedstrijdplan houden. Het wordt een belangrijke wedstrijd, die vierde plek moeten we vasthouden!”

Wisselvallig
AZSV presteert dit seizoen goed, al was het na de winterstop soms wat wisselvallig. Afgelopen zaterdag kregen de Achterhoekers in de kwartfinale van de Districtsbeker Oost een flinke domper. Juliana ’31, nota bene getraind door voormalig AZSV-coach Dave de Jong, knikkerde de ploeg uit Aalten uit het toernooi na strafschoppen en dat kwam hard aan. 

Dat AZSV voor Berkum altijd lastig te bestrijden is bewezen de Aaltenaren ook afgelopen oktober weer. In Zwolle bleef het toen bij 0-0 en daar was Berkum-trainer Eduard Lindeboom zeker niet ontevreden mee. Vooral in de eerste helft deelden de bezoekers de lakens uit, maar AZSV liet de kansen liggen en Berkum kreeg bij zeker lijkende tegengoals enkele keren hulp van de lat van het Zwolse doel.

Promotie

Na de winterstop zetten de Zwollenaren echter een fraaie serie neer. Die werd weliswaar onderbroken door een onnodige 0-2 thuisnederlaag tegen Be Quick 1887, maar daarop volgde een prima herstel bij ‘Angstgegner’ DETO. Berkum had toen aan een fraaie goal van Vince van den Anker genoeg om daar de eerste winst in jaren te pakken en dat leverde bovendien een vierde plaats op de ranglijst op. Die plek, aan het eind van het seizoen mogelijk belangrijk bij het bereiken van de nacompetitie om promotie, wordt in Aalten echter direct weer uit handen gegeven bij winst van de thuisclub. 

De wedstrijd AZSV-Berkum vangt zaterdag aan om 14.30 uur.