Walter Dias Nzasi
Walter Dias Nzasi Foto: Henry Dijkman

Berkum naar fysiek sterk TVC

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit bij TVC ’28 en krijgt daar een opponent die niet benauwd is om flinke fysieke wapens in de strijd te gooien. De Zwollenaren zijn echter supergemotiveerd na hun spectaculaire winst tegen VVOG van afgelopen week.

“We gaan door die wedstrijd met een flinke dosis zelfvertrouwen die kant op”, kijkt Berkum-spits Walter Dias Nzasi vooruit. “Na al die gelijke spelen hebben we nu drie keer op rij laten zien dat we genoeg kwaliteit hebben om duels te winnen. TVC is een pittige tegenstander, met een fysiek sterke ploeg, maar wij weten wat wij kunnen.”

Tumult

TVC begon dit seizoen prima in de 4e Divisie D maar werd daarna wisselvalliger. Vorige week speelde TVC uit bij DETO, een beladen streekderby die ook nu weer veel tumult opleverde. Al in de eerste helft kwam DETO met 10 man te staan door een rode kaart. TVC kreeg na rust flinke kansen maar in ondertal scoorde DETO, na ruim een uur, de 1-0. Het duel haalde het einde niet toen TVC’er Okke Schepers zijn tegenstander onderuit schoffelde. 

Dat leverde Schepers niet alleen zijn tweede gele kaart van de middag, en dus rood, op maar DETO-speler Sten Knol bleek daarbij bovendien een dubbele beenbreuk te hebben opgelopen. Toen er daarna flinke heibel ontstond viel er aan DETO-kant nóg een rode kaart en staakte de arbitrage de wedstrijd na 72 speelminuten. Als het restant wordt uitgespeeld, het is nog onbekend wanneer dat gebeurt, zal DETO met negen man moeten aantreden en TVC met tien.

Moed

Berkum is na de winterstop goed bezig. De ploeg van trainer Eduard Lindeboom pakte, na twee remises, in de laatste drie wedstrijden de winst en vooral de laatste thuisoverwinning tegen VVOG gaf de Zwolse burger moed. In die wedstrijd begon Berkum niet slecht, maar VVOG kwam nog vóór rust op 0-1. Toen de Harderwijkers na bijna een uur de marge verdubbelden rekenden de Zwolse fans nergens meer op, maar dat liep héél anders af. Na enkele offensieve wissels kantelde het duel volkomen. Berkum boog de 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong door Vince van den Anker en Dean Vreugdenhil, die twee keer raak schoot. Daarna had Berkum zelfs nog flinke kansen op meer, maar gescoord werd er niet meer.

Moeite

Berkum is na de winterstop opgeklommen van de tiende naar de vijfde plek in de 4e Divisie D en wil die fraaie serie natuurlijk doortrekken. De Zwollenaren weten echter uit eigen ervaring dat TVC, nu achtste op de ranglijst, zich niet eenvoudig opzij laat zetten. In september won Berkum thuis met veel moeite met 3-2 van TVC, dat na een 2-0 achterstand nog vóór rust weer langszij kwam.

De wedstrijd TVC ’28-Berkum begint zaterdag pas om 18.00 (!) uur op Sportpark De Grote Moat aan de Sportlaan 10 in Tubbergen.