Afbeelding

De Gasthuizen financiert creatieve ideeën voor senioren

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Verenigingen, clubs, groepsverbanden en particulieren met creatieve ideeën om het welzijn van Zwolse senioren te bevorderen, kunnen een financiële bijdrage aanvragen bij het Zwolse fonds De Gasthuizen.

In oktober behandelt het bestuur van de stichting weer nieuwe aanvragen. Belangstellenden kunnen hun aanvraag nog insturen tot 1 oktober. De Gasthuizen houdt twee toekenningsrondes per jaar: één in mei en één in oktober. In de vorige

toekenningsronde, in mei dit jaar, heeft De Gasthuizen in totaal ruim 21.000 euro toegekend aan organisaties en particuliere initiatieven voor senioren die zelf niet het budget hadden om hun plannen te realiseren.

Met het geld werden negen heel uiteenlopende doelen bereikt. Een greep uit de resultaten: Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck ontving een bijdrage voor een voorstelling over dementie, Brassband David Zwolle voor optredens over de Zwolse muziekgeschiedenis, het Zonnehuis voor elf moestuinbakken voor bewoners, IJsselheem voor het project ?Bewegen voor bewoners en familie' en het Stadsfestival voor het busvervoer van ouderen.

 

Initiatieven die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl of bestellen het per post: De Gasthuizen, Postbus 174, 8000 AD Zwolle.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54