Afbeelding
Aangeleverd

Dit zijn zaken die je geregeld moet hebben als je gaat starten als zzp’er

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wil jij als zzp’er beginnen? Dan wens je uiteraard om voortvarend van start te gaan. Voordat dit kan, moet jij een aantal zaken regelen. Allereerst is het noodzakelijk om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zonder deze inschrijving mag jij je namelijk geen ondernemer noemen. Daarnaast zijn er nog wat zaken die jij moet regelen voordat je als zzp’er begint. Om jou te helpen, zetten we hieronder de belangrijkste op een rijtje.

Zakelijke bankrekening
Eén van de zaken die jij moet regelen wanneer je start als zzp’er, is een zakelijke bankrekening. Dit is volgens de Belastingdienst niet verplicht, maar toch doe jij er goed aan om zo’n rekening te openen. Waarom? Omdat je bij vrijwel iedere bank geen zakelijke transacties mag verrichten met een privérekening. Hierdoor ontkom jij dus eigenlijk niet aan een zakelijke rekening. Maar wanneer moet je een zakelijke rekening openen? Doe dit bij voorkeur voordat je begint met jouw werkzaamheden. Hierdoor kun je direct geld ontvangen en betalen met de bankrekening van jouw bedrijf.

Boekhoudprogramma
Als zzp’er krijg je te maken met de boekhouding. Dit is niet het leukste deel van het ondernemerschap, maar je ontkomt er niet aan. Gelukkig zijn er manieren om het jezelf een stuk makkelijker te maken. Zo kun jij jouw boekhouding bijvoorbeeld uitbesteden. Wil je de touwtjes zelf in handen houden? Schaf dan een boekhoudprogramma aan. Ben je op zoek naar zo’n programma? Dan wil je uiteraard het beste boekhoudprogramma vinden. Vergelijk in dat geval verschillende programma’s met elkaar. Zodoende vind jij vast en zeker het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers.

Wel of geen zakelijke creditcard?
Een zakelijke rekening en een boekhoudprogramma mogen niet ontbreken wanneer jij start als zzp’er. Maar hoe zit dit met een zakelijke creditcard? Veel startende ondernemers weten niet of zij zo’n kaart aan moeten vragen. Wij raden dit wel aan. Waarom? Omdat steeds meer bedrijven betalingen doen aan partijen uit het buitenland. Dit gebeurt bijvoorbeeld al wanneer jij adverteert op Facebook of Google. Om hier betalingen te kunnen verrichten, heb je vaak een zakelijke creditcard nodig. Bij de meeste banken kun je naast een zakelijke rekening direct ook een zakelijke creditcard aanvragen.