Afbeelding
Fot: Rick Meinen

Vrijwilligers staan centraal bij ronde tafel gesprek met het CDA

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

2021 is het jaar van de vrijwilliger. Voor het CDA betekenen vrijwilligers de sociale ruggengraat van de maatschappij. “De bijdrage die zij leveren binnen instellingen, verenigingen en organisaties is onmeetbaar groot.”

In het kader daarvan brachten kamerlid Hilde Palland (nummer 12 op de lijst) en Zwols CDA-fractievoorzitter en kandidaat Tweede Kamerlid Jan Nabers (nummer 55) samen met gedeputeerde Roy de Witte op zaterdag 27 februari een online werkbezoek aan verenigingen in de regio. Palland: “In het werkbezoek kwam naar voren dat er zorgen zijn bij verenigingen over de huidige corona impact en de toekomst. Onze samenleving draait op de veerkracht van vrijwilligers, we willen de sterke verenigingsstructuur die we in Nederland kennen behouden en goed door de Corona-crisis heen loodsen.”

Naar aanleiding van het werkbezoek willen Palland, De Witte en Nabers in gesprek met vrijwilligersorganisaties in Zwolle die daaraan behoefte hebben. Nabers: “We willen graag weten hoe het met de verenigingen gaat en gehoor geven aan de eventuele vragen die zij hebben. Ook zijn wij benieuwd naar wat corona voor impact heeft op de verenigingen en welke invloed zij verwachten ná deze crisis. We willen immers niks liever dan dat de door vrijwilligers gesterkte ruggengraat van de samenleving sterk blijft.”

Het geplande rond de tafel gesprek vindt plaats op zaterdag 13 maart. Palland: “Het CDA is betrokken bij vrijwilligersorganisaties in veel verschillende sectoren. Vanuit het maatschappelijk veld sluit daarom de Stadkamer aan, namens de Protestantse kerk de diaconie, vanuit de zorg het Ronald McDonaldhuis, SVI Zwolle-Zuid vertegenwoordigt sport en vanuit cultureel oogpunt sluit het Fraterhuis aan. Wie ook wil aansluiten bij deze ronde tafel, stuurt een e-mail naar Jan Nabers: jan@cdazwolle.nl.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14