Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Itten Aikido geeft nu ook jeugdles in Zwolle. ‘Deze Japanse vechtkunst kent voor kinderen en volwassenen tal van voordelen’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Itten Aikido verhuisde onlangs van Wapenveld naar Zwolle en geeft les aan volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. De lessen zijn in de dojo in het Z-gebouw van Hogeschool Windesheim. Jeugdaikido wordt gegeven door Marcel de Beus, die zelf op jonge leeftijd begon met deze Japanse verdedigingskunst.

De jeugdles is op woensdag en begint om 18.30 uur. Meteen lid worden is niet nodig, geïnteresseerden kunnen eerst een aantal proeflessen volgen. “Op termijn hoop ik dat er twee jeugdgroepen zijn, de jongere en de wat oudere. Waarbij de jongste jeugd dan begint om 18.15 uur en de oudere jeugd om 19.00 uur. De lessen voor volwassenen, die overigens ook eerst proeflessen kunnen volgen, worden gegeven door sensei (hoofdleraar, red.) Alec Corper en zijn op maandag en woensdag om 20.00 uur”, zegt Marcel, die naast jeugd soms ook de volwassenen traint, als Alec afwezig is.

Met het geven van jeugdaikido hoopt Marcel niet alleen om (meer) kinderen aan het sporten te krijgen, maar ook om hen weerbaar te maken.  ”Andere voordelen van aikido zijn onder andere dat je er rustiger en sterker van wordt. En denk aan toename van balans, concentratie, coördinatie, discipline en zelfvertrouwen. Daarnaast leer je samen te werken, omdat je oefeningen altijd minimaal met twee personen doet. Overigens kent aikido geen wedstrijden, maar gaat het om in een sportieve omgeving bezig zijn met het verbeteren van je vaardigheden.”

Lesopbouw

De lessen voor de jeugd beginnen met een warming-up, waarin spelletjes worden gedaan en klassieke aikidobewegingen aan pas komen. Vervolgens komen technieken aan bod en wordt afgesloten met een spel. 

Marcel: “Ik geef zelf al jaren jeugdaikido en les aan volwassenen. Zo geef ik nu niet alleen al les in Dalfsen, Amsterdam en Zwolle, maar heb ik ook jaren lesgegeven in Deventer. Daarnaast gaf ik jeugd judoles bij Budo Stichting Boot, waar ik nog steeds af en toe inval. Ik vind het prachtig om jeugd te stimuleren hen te zien groeien. Om die reden heb ik niet alleen te maken met jeugdwerk en begeleid ik jeugdkampen, maar heb ik ook vijftien jaar in het onderwijs gewerkt. Ik vind sportles geven niet alleen leuk omdat het goed is voor kinderen om te sporten, maar ook vind ik het leuk om kinderen en ook volwassenen te inspireren, motiveren en te begeleiden.”

Itten Aikido heeft naast een dojo in Zwolle ook vestigingen in Dalfsen, Amsterdam en het Spaanse Gandía. Aikido zelf is een verdedigingskunst die zowel traditioneel, als zeer effectief is. In aikido speelt kracht geen rol, maar leren beoefenaars ervan hoe de energie van een aanval gestuurd kan worden en daarmee tegen de aanvaller kan worden gebruikt. Hoe harder de aanval, des te minder inspanning voor de verdediging nodig is.

Doe een aantal keer gratis mee en ervaar aikido zelf. Meer informatie en aanmelden app, bel of mail Marcel de Beus: 06-577 66 177 of 038-222 3939 info@aikidozwolle.nl en kijk op www.aikidozwolle.nl waarop de 50% actiekorting staat.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Wim Mossel

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16