Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hoe kies je de perfecte fauteuil voor jouw interieur?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een fauteuil is tegenwoordig bijna onmisbaar geworden in een modern interieur. Niet alleen vanwege de mooie uitstraling, maar ook door het zitcomfort. Een fauteuil is dan ook ideaal om na een drukke dag even volledig tot rust te komen. Veel mensen pakken vervolgens de krant, een tijdschrift en/of een kop thee erbij. Fauteuils komen voor in allerlei verschillende soorten. Zo heb je fauteuils die erop gericht zijn om te relaxen, maar ook varianten waarbij het vooral draait om het design. Hoe kies je nou de perfecte fauteuil voor jouw interieur en wensen? In dit artikel geven we je drie tips!

Tip 1: een passende houding

Ten eerste is het aan te raden om rekening te houden met een passende houding van je fauteuil. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen fauteuils met een actieve houding en relaxfauteuils. Is je fauteuil bedoeld om er te lezen, eten of werken? Dan is een actieve fauteuil een goede optie. Doe je dit soort dingen liever achter een bureau en zoek je een fauteuil om tot rust te komen met een kop thee? Dan raden we je een relaxfauteuil aan. Op die manier is de houding die je verlangt van grote invloed op de keuze voor het type fauteuil.

Tip 2: een goede uitstraling

Naast de gewenste houding is een goede uitstraling natuurlijk ook niet onbelangrijk. Een fauteuil met de juiste uitstraling past binnen je interieur en voegt bij voorkeur ook iets toe. Welke fauteuil dat voor jou is, hangt in grote mate af van de stijl van je interieur. Gebruik je veel hout? Dan is een fauteuil met houten poten een goede optie. Heb je veel lederen meubels? Er zijn genoeg lederen fauteuils die daarbij passen.

Tip 3: de juiste maat

Wanneer je de ideale fauteuil voor jouw interieur hebt gevonden, willen we je nog één laatste tip meegeven. We raden je namelijk aan om ook rekening te houden met de juiste maat van je fauteuil. Sommige varianten zijn namelijk hoger, breder en/of dieper dan anderen. Baseer de maat van je fauteuil op basis van de lengte en lichaamsbouw van jou en je huisgenoten.

Kortom, fauteuils zijn voor meerdere toepassingen zeer geschikt. Hierbij is het wel van belang dat je een passende variant kiest voor jouw situatie en voorkeuren. Bij de betere woonwinkels is het vaak mogelijk om een fauteuil helemaal naar eigen wens samen te stellen. We raden je aan om jouw keuze te maken op basis van de houding, uitstraling en maat van de fauteuil.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54