Onno Zijlstra spreekt in Langhuis over vieze dingen

Algemeen

BINNENSTAD - Het Langhuis aan de Goudsteeg presenteert, in het kader van de huidige expositie getiteld ‘Lekker Vies’, een lezing over het gelijknamige thema door filosoof Onno Zijlstra. De lezing vindt plaats op woensdag 24 augustus, van 19.30 tot 22.00 in Het Langhuis. De expositie is nog te zien tot en met 28 augustus.

“Vies kent vele vormen”, aldus Het Langhuis. “Deze verschillende vormen hebben Stijn Kapteijns, Christin Mussa, Roy Ruepert en Anne-Marie Meertens onder de loep genomen en verbeeld. Alle exposanten studeerden aan de docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving te Zwolle. Onno Zijlstra zal het onderwerp vanuit een filosofisch oogpunt belichten.”

Onno Zijlstra doceerde tot voor kort filosofie aan de Vrije Universiteit, de Protestantse Theologische Universiteit en aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Zwolle). “De toegang is gratis en geschikt voor iedereen die weleens iets lekker of vies vindt.”

Het Langhuis is een kunstenaarsinitiatief en expositieruimte voor hedendaagse beeldende kunst. De expositieruimte bevindt zich sinds 1976 in een monumentaal pand in de oude binnenstad van Zwolle. Het hele jaar door worden er tentoonstellingen georganiseerd. Kijk op www.langhuis.nl voor meer informatie.