Afbeelding

Zwollenaar (27) krijgt boete voor dronkemansrit

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Hij stapte met drank op achter het stuur na een avondje stappen en raakte op de Middelweg een tegemoetkomende auto, maar reed door. De 27-jarige bestuurder kreeg vrijdag een boete van 1.000 euro en een rijontzegging van vier maanden opgelegd, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Hij vond zijn eigen gedrag belachelijk, zei hij vrijdag tegen de politierechter. “Ik ben niet blij dat het is gebeurd , maar wel dat ik ben aangehouden.” Zwollenaar W.K. had ruzie gehad met zijn vriendin en vertrok naar de binnenstad om te drinken. Aanvankelijk had hij niet het plan ook met de auto terug te rijden, maar deed het toch. Op de Middelweg vlakbij de brug richting Stadshagen ging het mis. Een tegemoetkomende automobilist kon zijn wagen nog maar net ontwijken. De spiegels raakten elkaar wel. De bestuurder zette de achtervolging in en wist K. zo ver te krijgen te stoppen. Een gevaarlijke rit, zo oordeelde de officier van justitie. K. was een maand zijn rijbewijs kwijt, maar mocht daarna weer achter het stuur. De officier van justitie vond dat als waarschuwing nog eens drie maanden ontzegging op de plank moeten liggen. Gaat meneer binnen drie jaar weer over de schreef, dan krijgt hij naast een straf voor die overtreding deze drie maanden als rijontzegging erbij.

De straf die de politierechter oplegde was gelijk aan de eis van de officier.

Afbeelding
Celstraf geëist voor inbraken bij apothekers door 'man in geldnood' Algemeen 2 uur geleden
Foto concert 2022
Meezingconcert smartlappenkoor vluchten kan niet meer. Een avond vol gezelligheid die u niet wilt missen. Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Loop mee met een ervaren gids en ontdek de natuur in Zwolle Nieuws Ingezonden 2 uur geleden