Afbeelding

Vakantie Bijbel Club verwelkomt kinderen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Net als andere jaren is er in de laatste week van de zomervakantie een Vakantie Bijbel Club (VBC). Dit jaar zijn kinderen welkom van 28 augustus tot en met 1 september.

De VBC is volgens de organisatoren een week vol herkenbare beelden die verwijzen naar de Bijbel, het Woord van God. “Er wordt drie morgens gezongen, geluisterd en geknutseld, maar er is ook ontmoeting voor en door alle kinderen van vier tot en met twaalf jaar. En natuurlijk wordt er een Bijbelverhaal verteld. Wat in eerste instantie bedoeld is voor kinderen die weinig of niets van de Bijbel weten, blijkt het ook een fijn einde van de vakantie voor kinderen die (wekelijks) de kerk bezoeken.”

Het nieuwe thema is dit jaar (T)op survival. Bij binnenkomst liggen de krokodillen op de loer en moeten de kinderen via een ‘waterval’ naar binnen. “Alleen of samen met anderen een avontuurlijke toch maken, is leuk en spannend. Maar je moet natuurlijk wel goed voorbereid zijn voordat je op pad gaat”, meldt de organisatie. “Tijdens de VBC gaan we met elkaar op survival. Op die tocht ontdekken we dat ons hele leven op een survival lijkt. Ons leven is een avontuurlijke tocht die we niet alleen kunnen maken. We hebben elkaar nodig. Tijdens de VBC gaan we leren dat Jezus het allerbelangrijkste is dat we nodig hebben.”

De organisatie van de VBC ligt in handen van de werkgroep Vakantie Bijbel Club en valt onder de verantwoordelijkheid van de Jeruzalemkerk Gemeente (PKN). De kinderen zijn welkom op maandag 28 augustus van 10.00 tot 12.00 uur, woensdag 30 augustus van 10.00 tot 12.00 uur en vrijdag 1 september van 10.00 tot 12.00 uur met aansluitend een lunch ter afsluiting (ook voor ouders). Wijkcentrum Jeruzalemkerk is gevestigd aan de Assendorperdijk 134.