Afbeelding
Foto: Eigen foto

Column Van de tribune: Lijdensweg

· leestijd 1 minuut Algemeen

PEC Zwolle is al zo vaak dit seizoen door de ondergrens gezakt dat je denkt dat de gifbeker wel leeg is. Wat de ploeg zaterdagavond presteerde in eigen huis tegen Cambuur was zo ondermaats dat de ondergrens nog veel lager ligt dan gedacht.

Het lijdensverhaal begint doorgaans kort vooraf aan Pasen, maar wij supporters bewandelen al maanden een lijdensweg en het eind is niet in zicht. Als het team op deze voet verder gaat, is PEC rond Pasen 2022 gedegradeerd.

Onze trainer complimenteerde zaterdagavond de tegenstander, maar dat is mij véél te makkelijk. Hij is eindverantwoordelijk voor de prestaties van zijn team. Vanaf de tribune is het makkelijk oordelen, maar in een wedstrijd als deze zorg je ervoor dat iedereen tot in het ruggenmerg is gemotiveerd. Dat iedereen alleen maar wil winnen.

Wat ik zag, was een stel juffershondjes die niet met de spanning van dit duel konden omgaan. Dat mag de trainer zich aanrekenen. Wat ik hem ook verwijt zijn de onnavolgbare wissels in de tweede helft. Dat hij iets probeert, is prima maar logica in zijn keuzes is niet te ontdekken. Op mij maakt hij een onbeholpen indruk.

Het is niet alleen de trainer maar ook de technisch manager die zich deze ondermaatse ondergrens moet aantrekken. Vol lef gaf hij zijn selectie aan het begin van het seizoen in de plaatselijke krant een zeven. Begin november komt mijn waardering niet verder dan een hele dikke onvoldoende. Ik heb het idee dat hij bij zijn aankopen meer kijkt naar namen dan naar prestaties. Onze doelman is kabouterformaat. Dat zagen we zaterdagavond zeker bij de tweede tegengoal. In de tweede helft verscheen een verdediger in het veld die door eerdere scouts unaniem werd afgetest. 

De speler die van Almere werd aangetrokken, is eerder een verzwakking dan een versterking. Om in jargon te spreken: ‘Hij werd gehaald voor de kleedkamer’. Laat hem daar blijven. Het is tijd dat onze nieuwe directeur een functioneringsgesprek met hem gaat voeren. Dat hij de technisch manager vraagt hoe hij zelf vindt hoe het gaat…

Onze mooie club glijdt af naar onbekende en ongekende diepten. Dat doet veel pijn, veroorzaakt frustratie bij mij en ongetwijfeld heel veel anderen. Natuurlijk geef je je club nooit op en bij de volgende wedstrijd zijn onze verwachtingen hoog gespannen. Kom op PEC, meer inzet, strijdlust en nooit opgeven! Zorg voor een wonder met Pasen.

Anton Cramer 

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35