Afbeelding
Foto: Gemeente Zwolle

Wethouder René de Heer ontvangt eerste exemplaar Diezerbrinker Hoefje

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wethouder René de Heer heeft dinsdagavond uit handen van Annet Kroes, voorzitter van ondernemersvereniging Diezerbrink, de eerste spaarkaart ‘Het Diezerbrinker Hoefje’ ontvangen. De wethouder bood andersom een hoefijzer aan die wordt teruggeplaatst in het winkelgebied. 

Kroes en De Heer sloten hiermee samen de werkzaamheden aan de Vechtstraat, Thomas a Kemipsstraat, de Brink en een deel van de Rhijnvis Feithlaan af. “We zijn heel blij met de verbeteringen van ons winkelgebied”, aldus Kroes. “Onze klanten reageren heel positief. De bereikbaarheid van de winkels en het fietsparkeren zijn sterk verbeterd en het is groener en nóg gezelliger geworden. Het nodigt echt uit om rond te lopen of even te gaan zitten in de Dieerbrink.” De Heer vult aan: “Ook de verbinding van en naar de binnenstad is veel beter geworden en het is levendiger en veiliger geworden. De werkzaamheden zijn afgerond en zouden feestelijk worden afgesloten met de buurt. Helaas lukt dat nu niet om samen te vieren.”


Ruimte
De aannemer versmalde de rijbanen van de Vechtstraat en de Thomas a Kempisstraat. Ook ligt er in beide straten nieuwe hemelwaterriolering. Zo is er meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Ook een deel van de Brink viel binnen het projectgebied. Hier is het straatwerk vernieuwd van zowel de rijbaan, de voetpaden en de parkeerplaatsen.

Eénrichtingsweg
Een van de veranderingen is dat het winkelgedeelte van de Vechtstraat een éénrichtingsweg is geworden. Vanaf de Thomas a Kempisstraat kan verkeer de straat inrijden. Aan een kant van de weg zijn parkeerplaatsen voor auto’s aangelegd. De andere zijde is ingericht voor het parkeren van de fiets.

Spaaractie

In september stemden de ongeveer 110 ondernemers in de Diezerbrink opnieuw voor de BIZ (Bedrijven Investerings Zone). “In het bijbehorende plan staat ook dat we meer met klantbinding willen doen”, zegt Kroes. “Daarom zijn we deze ‘Diezerbrinker Hoefijzertjes’ spaaractie begonnen.” Als klanten iets kopen bij één van de winkels of horecazaken in Diezerbrink krijgen ze een hoefijzertjes stempel. Bij tien stempels is de kaart vol en kan die bij één van de bussen worden ingeleverd. Klanten maken dan kans op een goodiebag ter waarde van 50 euro vol Diezerbrink producten. De actie loopt tot 19 december.”

Kerstboom
“De Diezerkade, Thomas a Kempisstraat en de Vechtstraat zijn momenteel ook gezellig verlicht. Dat maakt het extra sfeervol om hier te komen winkelen”, zo besluit Kroes, die ook heel blij is met de samenwerking met de gemeente Zwolle.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11