Afbeelding
Eigen foto

CDA: Waardeer vrijwilligers die coronatoegangsbewijzen controleren

Algemeen

ZWOLLE – Het CDA vindt dat vrijwilligers die coronatoegangsbewijzen controleren een groot compliment verdienen en roept het Zwolse college op om hen te waarderen.

Sinds enkele weken moeten sportverenigingen, buurthuizen en culturele instellingen coronatoegangsbewijzen van bezoekers controleren. “Deze controle wordt op veel plaatsen door vrijwilligers uitgevoerd, terwijl dat niet altijd makkelijk is”, aldus het CDA Zwolle. “Soms leidt het controleren van het toegangsbewijs tot gedoe bij het hek of bij de deur.”

Waardering

“Zwolle is de stad van de vrijwilliger en moet dat blijven. Door aandacht te vragen voor de vrijwilliger en onze waardering te laten blijken, dragen we bij aan dat doel”, aldus fractievoorzitter Jan Nabers. Hij vervolgt: “Deze waardering kunnen we op verschillende manieren laten blijken. In andere gemeenten zien we bijvoorbeeld dat verenigingen en hun vrijwilligers ondersteund worden met een financiële bijdrage.” De partij stelt voor hiervoor gebruik te maken van de middelen die de Rijksoverheid via de veiligheidsregio beschikbaar heeft gesteld. 

Het CDA dient tijdens de raadsvergadering van 29 november een motie in waarin zij het college oproept om de vrijwilligers te waarderen. 

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40