Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Organisaties willen sneller woningen bouwen in Oosterenk

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De kantorenlocatie Oosterenk bij ziekenhuis Isala is een van de aangewezen plekken voor de grote vraag naar woningen in Zwolle. Gemeente, ontwikkelaars en woningcorporaties gaan samenwerken om de door de gemeenteraad vastgestelde gebiedsvisie uit te werken in een ontwikkelvisie.

Oosterenk biedt volgens de betrokken organisaties ruimte om een nieuwe leefomgeving te maken met wonen, werken en recreëren. Het gezamenlijk optrekken van gemeente Zwolle, ontwikkelaars BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Jansen Vastgoed, B-Right Urban Living en de Zwolse woningcorporaties maakt volgens hen een totaalaanpak mogelijk waarin uiteenlopende belangen direct op elkaar afgestemd kunnen worden. Naast deze partijen worden belanghebbenden betrokken om de inrichting van het gebied vorm te geven. De ontwikkelvisie wordt een uitwerking voor het hart van het totale gebied; een stedelijke leefomgeving met woningen, openbare ruimte en voorzieningen. Wethouder Ed Anker: “Met deze herontwikkeling wordt Oosterenk klimaat- en toekomstbestendig, met een goede aansluiting op de reeds aanwezige natuur, extra vergroening én een goede verbinding met omliggende wijken en de stad Zwolle.”

Versnelling

Namens de coalitie voegt ontwikkelmanager Dennis Laing van BPD toe: “De manier van samenwerken is typerend voor de Zwolse route voor gebiedsontwikkeling. Dit maakt het mogelijk om sneller woonruimte te realiseren. In de ontwikkelvisie schetsen we de toekomst van dit nieuwe centrumgebied van Oosterenk. Hoe wonen, leven, werken en bewegen mensen hier in de toekomst? Hoe kan dat eruitzien en wat gaan mensen ervaren op deze plek? En hoe gaan we dit met elkaar realiseren? Natuur, klimaat, energie en mobiliteit gelden daarbij als belangrijke uitgangspunten. Stedenbouwkundig bureau WeLoveTheCity begeleidt dit proces waarin onder meer de omgeving, belanghebbenden en mogelijke bewoners worden betrokken. Direct na de jaarwisseling beginnen we hiermee.”

Centrumgebied

Het centrumgebied van Oosterenk bestaat onder meer uit het gebied rondom de voormalige waterschapslocatie aan de Dokter van Thienenweg en de voormalige bloedbank aan de Dokter Spanjaardweg.

Afbeelding
Doek valt voor Be Quick'28 en ZAC, Dieze West en CSV'28 gaan door Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Het Nederlands Bach Consort brengt met Hanzestroom geschiedenis en muziek tot leven Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Echtpaar Scholten - Weinans zestig jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 18:40
Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34