Educatief Fraterhuis-medewerker Jessica Koek.
Educatief Fraterhuis-medewerker Jessica Koek. Eigen foto

Fraterhuis Academie over Parijs in beeld door Constant Hoogenbosch en Jessica Koek

Algemeen

ZWOLLE - De Fraterhuis Academie staat zaterdag 26 maart van 11.00 tot 13.00 uur in het teken van Parijs in beeld. Parijs geldt als inspiratiebron voor vele filmmakers en als iconisch toneel voor een variatie aan films. Cultuurhistoricus en huisdocent Constant Hoogenbosch en educatief Fraterhuis-medewerker Jessica Koek zoomen aan de hand van voorbeelden uit de filmgeschiedenis in op het artistieke, romantische en sociaal-realistische gezicht van Parijs.

Aan de hand van voorbeelden uit de geschiedenis van film zoomen we in op het artistieke, romantische en sociaal-realistische gezicht van Parijs. Van tranentrekkers tot thrillers en van klassiekers tot de nouvelle vague en cinéma du look. Op deze reis flaneren de bezoekers langs films als Amélie, La Haine, An American in Paris, Holy Motors, Midnight in Paris, Les Misérables en Les Enfants du Paradis.

En wordt de vraag beantwoord hoe de beroemde chanson ‘Non, je ne regrette rien’ zijn weg vond naar de film Inception. 

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro, de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren.

Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Zowel in de voorverkoop als voorafgaand aan de activiteit. 

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45