De Vuurvogel
De Vuurvogel Foto: Renate van Uffelen

Vuurvogel geeft concert voor Zwolse basisscholen

Algemeen

ZWOLLE - Zo’n 1.300 Zwolse basisschoolkinderen Theater de Spiegel bezoeken. Verdeeld over twee concerten nemen de jonge musici van de Vuurvogel de kinderen uit groep 5, 6 en 7 mee in het beroemde sprookje ‘Peter en de Wolf’. 

Het is de achtste keer dat Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel een dergelijk educatief concert in de Spiegel verzorgt. Samen met verteller en kinderboekenschrijver Geert Broeren en ruim vijftig leerlingen van de derde klas theater van het Meander College is het beroemde sprookje in een nieuwe jas gegoten. In de aanloop naar het concert hebben de kinderen voorbereidende lessen gekregen waarbij de orkestleden in de klassen zijn geweest met hun instrument. 

Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel bestaat alweer twintig jaar. Dit concert is één van de jubileumactiviteiten dit seizoen. Hierna volgen nog een groots jubileumconcert op 19 juni in de Spiegel en de concerttournee naar Noord-Italië deze zomer. Het educatief concert van de Vuurvogel is onderdeel van de ‘Vuurvogel Academie’ waarbinnen alle educatieve elementen van het orkest een eigen plek hebben gekregen. 

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50