De Vuurvogel
De Vuurvogel Foto: Renate van Uffelen

Vuurvogel geeft concert voor Zwolse basisscholen

Algemeen

ZWOLLE - Zo’n 1.300 Zwolse basisschoolkinderen Theater de Spiegel bezoeken. Verdeeld over twee concerten nemen de jonge musici van de Vuurvogel de kinderen uit groep 5, 6 en 7 mee in het beroemde sprookje ‘Peter en de Wolf’. 

Het is de achtste keer dat Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel een dergelijk educatief concert in de Spiegel verzorgt. Samen met verteller en kinderboekenschrijver Geert Broeren en ruim vijftig leerlingen van de derde klas theater van het Meander College is het beroemde sprookje in een nieuwe jas gegoten. In de aanloop naar het concert hebben de kinderen voorbereidende lessen gekregen waarbij de orkestleden in de klassen zijn geweest met hun instrument. 

Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel bestaat alweer twintig jaar. Dit concert is één van de jubileumactiviteiten dit seizoen. Hierna volgen nog een groots jubileumconcert op 19 juni in de Spiegel en de concerttournee naar Noord-Italië deze zomer. Het educatief concert van de Vuurvogel is onderdeel van de ‘Vuurvogel Academie’ waarbinnen alle educatieve elementen van het orkest een eigen plek hebben gekregen.