Afbeelding
Foto: Bibian Bingen

Zeeuwse band Racoon komt in maart naar Hedon voor spaarzame clubshow

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - De Zeeuwse topband Racoon staat op zondag 20 maart in Hedon voor een van de drie clubshows die de band de komende periode geeft. De overige optredens zijn in 013 in Tilburg en TivoliVredenburg in Utrecht. 

Naast deze drie optredens geeft Racoon op zaterdag 2 april haar grootste eigen show ooit in de Rotterdamse Ahoy. Kaarten à 42 euro voor het optreden in Hedon zijn verkrijgbaar vanaf maandag 21 februari om 10.00 uur via www.hedon-zwolle.nl en Plato in Zwolle. 

Show

Racoon stond voor het laatst in 2018 in Hedon en wist toen de zaal in een razend tempo uit te verkopen. Met het album ‘Spijt Is Iets Voor Later’ maakte Racoon afgelopen jaar haar tweede Nederlandstalige album. De band staat aan de vooravond van haar grote show in de Rotterdamse Ahoy en een uitgebreide theatertour die tijdens de Coronacrisis geen doorgang kon vinden. Daarnaast heeft Racoon net de nieuwe single ‘Tijd Verliezen’ uitgebracht. Het nummer volgt op de singles ‘Het Is Al Laat Toch’, ‘De Echte Vent’, ‘Hee Joh Jip’ en ‘Geef Je Hart Niet Zomaar Weg’ en is ook afkomstig van het platina album ‘Spijt Is Iets Voor Later’ dat in oktober vorig jaar uitkwam. Afgelopen maandag werd bekend dat Racoon voor dat album is genomineerd voor een Edison Pop Award in de categorie Nederlandstalig. 

Emotie

Racoon zanger Bart van der Weide schreef ‘Tijd Verliezen’ voor zijn inmiddels zeventienjarige zoon. “Tijd Verliezen gaat over de emotie van een vader die midden in de nacht op is met zijn jonge kind. Als vader wil je dat je kind gaat slapen, maar tegelijkertijd geniet je van het bijzondere moment. De tijd gaat snel voorbij, voor je het weet vliegen je kinderen uit. Dus koester de momenten samen.”

Het optreden op zondag 20 maart begint om 20.30 uur; de zaal gaat om 20.30 uur open. 

Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28