Afbeelding

Column Van de tribune: Wederopstanding

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op het moment dat PEC Zwolle degradeerde voelde dat als een eindeloos zwart gat dat samen ging met zacht vochtige ogen. De wereld verging nog net niet.

Een paar maanden later blijkt dat immense verdriet slechts een rimpeling in de tijd. We staan weer voluit te klappen en te juichen.

De bravoure spat weer van alle kanten van de volle tribunes. Teletekst-ranglijsten worden met graagte gedeeld op de sociale media, want wij staan bovenaan. De aartsvijand die een divisie boven ons speelt staat onderaan, dus daar wordt met creativiteit op ingespeeld door de blauwwitte brigade. Samengevat: van asgrauwe gezichten in mei tot blozende wangen in augustus.

De seizoensopening is fantastisch: 12 punten uit vier wedstrijden. De kritiek op de nieuwe technisch directeur lijkt verstomd. Als je wint heb je opeens heel veel vrienden. Hij heeft een vrijwel geheel nieuw team bij elkaar gebracht. Nou ja team? Een verzameling voetballers dat door de trainer nog tot een team moet worden gesmeed.

Want er gaat nog veel mis in het veld. Maar daar ga ik nu niet over zeuren. Het gaat om de punten, dus liggen we op schema voor promotie. Ondanks dat er nog een lange weg is te gaan. Laten we ons daarom eerst maar eens richten op 30 september, als de eerste periode in de Keuken Kampioen Divisie wordt afgesloten.

En toch is er nog voldoende werk aan de winkel voor de directie, die vanaf morgen wordt versterkt met  Xander Czaikowski, de man zonder ervaring in de wereld van het voetbal maar met kennis van online media. We gaan zien en beleven wat deze man toevoegt aan onze club.

Ik heb wel een tip voor de nieuwe directie. Breek het jaarcontract van onze nieuwe centrale verdediger Thomas Beelen als de wiedeweerga open en leg die gast voor jaren vast. Hij heeft mij in ieder geval in vier wedstrijden ervan overtuigd dat hij werkelijk iets toevoegt aan het elftal. Alsof hij nooit anders heeft gedaan, speelt hij soeverein achterin. Is sterk in de de kopduels en staat vrijwel altijd op de goede plek.

Van deze jongen gaan we veel plezier beleven. Een cultheld zal hij niet zo gauw worden. Voor mij staat hij symbool voor de wederopstanding van PEC Zwolle. Degelijk, betrouwbaar en wars van maniertjes. Dat is wat we dit seizoen hard nodig hebben. Zwolse nuchterheid, hart voor de club en stevig in je schoenen staan

.Anton Cramer

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Nieuw bij Korterink! De Suzuki Vitara full hybrid Partnerbijdrages 23 uur geleden
Afbeelding
Senioren helpen? Gasthuizen helpt mee Algemeen gisteren
Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 30 mrt., 12:09