Afbeelding

Wij staan bovenaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op een wat mistroostig kunstgrasveld in Wijdewormer in de buurt van Alkmaar bouwde PEC Zwolle maandagavond voort aan de victorie. Het jaartje Keukenkampioen Divisie is voorbeeldig begonnen met 7 wedstrijden gespeeld en 19 punten op de teller. Wij staan bovenaan.

Ik vermaak me kostelijk dit seizoen met mijn favoriete voetbalclub. Ik heb weer plezier in ons stadion en in de diverse uitvakken van allerlei stadions waar ik anders nooit zou komen. Want bij winst is het feest. Ook in Wijdewormer, waar Jong AZ werd verslagen.

Tegelijkertijd amuseer ik me met onze supporters in de uitvakken. We zingen voortdurend, klappen, springen, niets is te gek. Behalve dan het gooien van bier op het veld. Hou daar toch eens mee op! Een andere vorm van supportersgedrag zet mijn lachspieren af en toe in de actiestand. Of je, zoals vorig seizoen, stijf onderaan stond en dit jaar parmantig bovenaan, sommige fans zien de vreselijkste dingen. Eigenlijk is het nooit goed. In hun ogen dan.

Ik geef toe, het voetbal is soms van een niveau dat niet vrolijkmakend is. Bij sommige reacties denk je dat bij de maker van het kritische punt een maagzweer op punt van doorbreken staat. Het mag in hun beleving een wonder heten dat PEC er zo florissant voor staat. Maar we staan er en dat is wat telt.

Vorig jaar zat alles tegen en nu we koploper zijn zit werkelijk alles mee. Daarbij heeft het team reuze vorderingen gemaakt met de mentaliteit. Na een tegentreffer vorig seizoen gingen de hoofden naar beneden. Nu gaan ze stoïcijns door.

Dat werd maandag uit in Wijdewormer nog eens bevestigd. Het was een knotsgekke wedstrijd. Onze aanvoerder gaf het sein door een strafschop te missen, waardoor de tegenstander vleugels kreeg en ons zelfs op achterstand zette. Toch ging PEC  als winnaar van het veld. De brede selectie en een goede conditie maakten het verschil.

Natuurlijk willen we oogstrelend voetbal zien, maar dat is een zeldzaamheid geworden in het professionele voetbal. Het gaat om het resultaat en daar mogen we als fans trots op zijn. Een avondje Wijdewormer is best leuk. Voor één keertje dan. Volgend jaar hoop ik weer in de echte stadions te mogen komen.
We zijn op de goede weg. Vrijdagavond krijgen we het dolende ADO thuis. Als het heel erg meezit, kunnen we dan periodekampioen worden. Waarom niet? Wij staan bovenaan!

Anton Cramer

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.